Otteluraportit

16.6.2019

Hieno viikonloppu. Cup-mestaruus, Ilves A kolme pistettä ja Ilves2-PIirot 8-0

JUHO HEIKKINEN NELJÄ JA JESSE HUHTALA KOLME!

Ihan jokaisena viikonloppuna ei tule tuollaista tulosta. Lisäksi Ilveksen B-nuoret saivat pisteen ottelustaan JJK: ta vastaan.
Ilves2 on pelannut kolmasosan sarjasta ja pisteitä on kertynyt tyydyttävään ja jopa toivottuun tahtiin. Joukkueen itselleen asettama tavoite on kova, mutta nykyisillä esityksillä ja tuloksilla siihen on täydet mahdollisuudet. Turhia piste menetyksiä on tullut, mutta vastapainoksi joukkue on pelannut otteluita, joissa on joutunut venymään.
Tänään Lamminpäässä Ilves2 esiintyi varsin vahvasti, eikä antanut vastustajalleen paljon mahdollisuuksia toteuttaa omaa pelisuunnitelmaa. Varsinkin B-juniori-ikäinen, Natan Skyttä piti huolen siitä, että kotijoukkueen hyökkäykset rytmittyivät Ilveksen tyyliin sopivaksi. Skyttä oli pelattavissa, jakoi palloa eteen, taakse ja sivulle.
Ottelun jälkeen tyylikkäästi esiintynyt Eemeli Raittinen kehui myös Skyttää ja totesi tyytyväisenä: ”Tänään kyllä oltiin kaikessa vastustajaa parempia. Erityisesti pallollinen peli oli tänään vastustajaa parempaa luokkaa.”


1. PUOLIAIKA, Paljon mahdollisuuksia, mutta myös mahdollisuuksia menettää kontrolli
Ensimmäinen puoliaika alkoi Ilveksen hallinnassa. Maalinteko paikkoja luotiin kaistoja vaihtamalla, tilanteenvaihdoista, sekä erikoistilanteista. Maalin saakka palloa ei saatu, vaikka Eemeli Raittinen pääsi murtautumaan vasemmalta useamman kerran Mikael Almenin esityöstä. 14. minuutin kohdalla kuitenkin Raittisen ja Ilves-pelaajien työ palkittiin ja Jesse Huhtala sai siirtää kotijoukkueen johtoon.
Kotijoukkueen johtomaalin jälkeen Rauman Pallo-Iirot saivat hetkellisesti otteen haltuunsa. Hallintavaihe tuotti kaksi lähietäisyydeltä tuomittua vapaapotkua. Ensimmäinen meni niukasti vasemman tolpan ohi ja jälkimmäinen kilpistyi muuriin. Toisen vapaapotkun raumalaiset saivat koomisesta tilanteesta, jossa kotijoukkueen hienoa kautta pelaava, Samuel Dahan purki pallon ja raumalais-hyökkääjä potkaisi todella kovaa Dahania jalkaan. Dahan ei kuitenkaan tilanteessa loukkaantunut kovin vakavasti.
Vastustajan mahdollisuudet jäivät tuohon, vaikka Ilveksen Veikkaus-Liiga kokoonpanossa takavuosina esiintynyt Emenike ja Iiro-legenda, Eetu Setänen, koittivat erikoistilanteissa luoda painetta nuoreen Ilves-puolustukseen.
Ottelun ratkaisua aavisteltiin ja odoteltiin jakson edetessä. Odotus palkittiin jakson loppupuolella, kun Juho Heikkinen sekä Jesse Huhtala osuivat puiden väliin. 3-0 osuma oli täysin, Joni Lehtosen, suunnitteleman lyhyen kulmapotkuvariaation tulos. Ilveksen valmentaja, Miikka Kajander vaati äänekkäästi Janne-Pekka Lainetta pelaamaan Mikael Almenin kanssa lyhyttä kulmaa, jonka seurauksena Jesse Huhtala niittasi takatolpalta pallon päällään maaliin. Taukohaastattelussa Laine kommentoi: ”Minä olin jo valmiina lyhyeen, ja olisin pelannut tilanteen noin ilman Kajanderin käskytystä. Enemmän pelkäsin, että vastustaja reagoi Mikun vaatimukseen, kuin kuvion toimivuuteen”, totesi Laine lakonisesti mennessään tauolle.


2. PUOLIAIKA, Maaleja paljon. Useampiin mahdollisuuksia
”Toisella jaksolla olisimme voineet saada aikaiseksi paljon pidempiäkin syöttöketjuja. Vastustaja selkeästi väsyi muutoinkin jakson edetessä. Tehtiin maalit paikoista ja pidettiin raumalaisten paikat minimissä”, kommentoi itsekin maalin tehnyt Julius Järvinen.
Järvisen kommentti on osuva, mutta vain puolet totuudesta. Heikkinen ja Jesse Huhtala tekivät Järvisen ohella lisää maaleja, mutta kotijoukkueella oli mahdollisuudet takoa rumemmatkin lukemat taululle. Ilves syötti ja liikkui toisella jaksolla ja Pallo-Iirot tyytyivät lähinnä minimoimaan katastrofia.
Rehellisen ja ottelua kuvaavan kommentin, kesken ottelun totesi vierasjoukkueen kokeneeseen kaartiin kuuluva Eetu Setänen kotijoukkueen valmentajalle: ”Olette muuten, todella hyviä tänään.”
Ilves2 sekä Ilves A kiittävät kannattajiaan ja toivottavat tervetulleeksi Juhannuksen jälkeen taas Lamminpäähän.

25.5.2019

Ilves2-EPS 1-2, Tulos ratkaisee pisteiden jakamisen
Lauantaisen Lamminpään ottelun voi hyvin tiivistää Ilves-topparin, Samuel Dahanin kommenttiin: ”Saimme luotua riittävästi, ja vähän enemmänkin maalintekopaikkoja, mutta ei saatu mistään sisään. Vastustaja aloitti ottelun hyvin ja teki maalit saamistaan paikoista. Harmittaa. Selvää on se, että vastustajan paikat tulivat meidän omista virheistä.”
Edelliseen kommenttiin tiivistyy koko ottelun anti. Ilves2 oli väillä selkeästi parempi kaikilla jalkapallon osa-alueilla, jollei lasketa toimintaa rangaistusalueiden sisällä tai välittömässä läheisyydessä. Maalit ratkaisevat, eikä kenttää tai tuomareita voi asiasta syyttää. Tällaiset ottelut vaan on voitettava. Yksikään piste, ei olisi lohduttanut tänään kotijoukkuetta. Tappio tuntui todella pahalta, suorastaan vääryydeltä.

1. PUOLIAIKA, Kaikki riittävän hyvin, jollei vastustajan maaleja laskettaisi
Ottelun alku oli, jopa yllättävän selkeästi kotijoukkueen kontrollissa. Märkä kenttä ei aiheuttanut ongelmia pelin avaamiseen, eikä ottelusuunnitelman noudattamiseen. Kontrollointi tuotti jo ottelun alussa tilaisuuksia murtaa vastustajan puolustus, mutta tilanteet kuivuivat usein puolittaisiksi. Tästä huolimatta Eemeli Raittinen oli vasemmalla laidalla vaarallinen, Miska Rautiola laukoi todella vaarallisesti ja Jesse Huhtala pääsi maalin läheisyydestä sutimaan lähes tyhjään maaliin, mutta kevätkuntoinen kenttä pompautti pallon yli Huhtalan jalan lähes varmassa maalintekotilanteessa.
Lopputulos riittävän hyvästä alusta oli 0-2 tappiotilanne. Alcaide sekä Seferi käyttivät tilanteensa hyväkseen, eikä Ilves-pelaajat voineet kuin ihmetellä ja lähteä takaa-ajoon. Takaa-ajo palkittiinkin 34. minuutilla, kun Mikael Almen ampui vastustamattoman vapaapotkunsa maaliin. Tuollainen suoritus on Alenin jalasta nähty useita kertoja.
Jatkuvasta paineesta huolimatta huippuvaaralliset tilanteet ensimmäisen jakson lopulla jäivät vähiin. Tauolle marssittiin siis espoolaisten 1-2 johtolukemissa.

2. PUOLIAIKA, Mikään ei uppoa, eikä onneakaan ole matkassa
Jos ensimmäisellä puoliajalla Ilves2 oli hallitseva, niin toisella suorastaan ylivoimainen, mitä kenttätapahtumiin tulee. Espoon Palloseuran pisin syöttöketju koko toisen jakson aikana oli neljän syötön mittainen ja ainoa maalintekomahdollisuus tuli ottelun lopussa, kun Ilves-maalivahti, Matias Riikonenkin oli noussut mukaan erikoistilanteeseen. Muutoin ei espoolaiset juurikaan hyökkäilleet tai saaneet vaaraa kotijoukkueen maalille.
Ilves siis hallitsi koko toisen jakson tapahtumia mielin määrin. Pallo saatiin toistuvasti murtautumissektoreille, vaarallisia aihioita riitti ja maalintekosaumoja saatiin aikaiseksi riittävästi. Kotijoukkue pääsi laukomaan rangaistusalueen tuntumasta ja jopa sisältä useita kertoja, pallo toimitettiin maalin eteen, josta vaan ei saatu riittävän vahvaa osumaa ja lopulta Samuel Dahan pääsi yrittämään maalintekoa kahdeksasta metristä, varsin hyvästä sektorista, mutta laukaus karkasi yli maalin. Edellisten lisäksi Juho Heikkinen murtautui rangaistusalueelle, jossa vastustaja kaatoi miehen ennen laukausta. Yleisö pohti, tuleeko rangaistuspotkun lisäksi punainen vai keltainen kortti vastustajalle, mutta kaikkien yllätykseksi vihellystä mihinkään suuntaan ei kuulunut.
Ottelua kommentoi kotijoukkueen pelaajista Juho Heikkinen: ”Ensimmäisellä jaksolla syyllistyttiin ehkä liian vaikeisiin ratkaisuihin, jotka eivät kevätkuntoisella nurmella onnistuneet. Vastustaja sai niistä kaksi hyvää vastahyökkäystä, joista seurauksena oli kaksi maalia. Toisen puoliajan suoraviivaisempi pelaaminen eteenpäin ja laidoille tuotti riittävän määrän maalintekosaumoja, mutta emme pystyneet hyödyntämään niitä vastustajan veroisesti. Mielestäni hyvää koko joukkueen toiminnassa oli, ettei todellakaan luovutettu 0-2 tilanteessa, vaan yritimme loppuun saakka. Ainoastaan palkinto jäi tänään saamatta,” toteaa pettynyt Heikkinen.

Seuraavan kerran Lamminpäässä esiintyy Ilves A. Helatorstaina vastustajana on Vantaan Jalkapalloseura.
Otteluun on ilmainen sisäänpääsy!

18.5.2019

Käpa-Ilves2 2-2 Piste vieraista, tuntuu tappiolta

Oulunkylän Mustapekka-Areenalla pelattiin lauantaina aurinkoisissa ja hyvissä olosuhteissa. Keskiviikon nurmitaiston jälkeen palattiin tekonurmelle, joka mahdollisti molemmille joukkueilla mahdollisuudet hyvään syöttötyöskentelyyn. Ottelu oli varsin kaksijakoinen. Ensimmäinen puoliaika oli vierasjoukkueen selkeää hallintaa, joka tuotti riittävän määrän laadukkaita maalintekotilanteita jopa ratkaista koko ottelu. Toinen jakso vaihtelevampi, eikä Ilves pystynyt samanlaiseen kontrolliin kuin avauspuolikkaalla.

1. PUOLIAIKA, Paikkoja, hallintaa, mutta vain yksi osuma

Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin Ilveksen komennossa. Palloa syötettiin riittävän nopeasti, tilanteenvaihdot olivat teräviä, eikä omassa päässä otettu turhia riskejä.

Mikael Almenin vaparin maalivahti torjui vaivoin. Jesse Huhtala laukoi oikealta, mutta hieman ohi. Julius Järvinen ampui vasemmalla jalallaan rangaistusalueen rajalta, tuloksetta. Käpa-puolustus sohi jo pallon omaan tolppaankin, mutta valmista ei saatu aikaiseksi. Edellisten tilanteiden lisäksi Natan Skyttä, Taha Özcelik sekä J-P Laine hallitsivat keskikenttää ja saivat luotua Eemeli Raittiselle murtautumis- ja laukaisumahdollisuuksia vasemmalle. Raittinen sai jalan auki usean kerran ja osui viimein takanurkkaan 34. minuutilla. 0-1 johto-osuma oli tilanteiden valossa täysin ansaittu.

Omassa päädyssä maalivahti Johannes Luukkanen haki keskityspallot varmasti ja Roope Huhtala johti puolustusta. Kaksinkamppailuiksi päätyneet vastustajan pitkät avaukset Ilveksen puolustuslinja hoiti tyylikkäästi

2. PUOLIAIKA, Keskinkertaisen jakson jälkeen nousu tasoihin

Toinen jakso ottelusta oli vaiherikas. Ensimmäisten minuuttien aikana Ilveksellä oli mahdollisuudet siirtyä jo kahden maalin johtoon, mutta maalin edessä ei ollut onnea, eikä vaadittavaa röyhkeyttä. Tämän jälkeen KäPa sai aikaiseksi vastaiskun vasemmalta. Sieltä pallo toimitettiin Ilves-maalin eteen eikä Luukkasella ollut mahdollisuuksia torjuntaan.

Maalin jälkeen ote siirtyi kotijoukkueelle, eikä Ilves saanut avattua peliä kontrolloidusti riittävän usein. Myös syöttötyöskentely tökki pahoin toisen jakson alkupuolella. Tämän epävarman tuokion päätteeksi Käpylä riisti pallon keskialueella, toimitti sen Edu Akuvuolle joka viimeisteli illan toisen maalinsa 65. minuutilla.

Jakson edetessä vierasjoukkue sai nopeutettua pallon siirtelyä sekä pystyi kontrolloimaan ottelua pallon kanssa lähellä murtautumissektoria. Tuloksena oli vapaapotkuja sekä kulmureita. Mahdollisuuksia oli myös murtautua keskustasta, mutta viimeisen syötön ajoitus ei osunut kohdalleen. Tästä huolimatta tasoitusmahdollisuuksia ei puuttunut. Palkinto työlle saatiin 79. minuutilla. Eemeli Raittinen pelattiin auki. Raittinen toimitti pallon maalille, jossa Jesse Huhtala teki tilaa itselleen ja toimitti pallon laatupaikkaan, Juho Heikkiselle. Heikkinen viimeisteli varmasti vasempaan alanurkkaan, eikä kotijoukkueen puolustuksella tai maalivahdilla ollut juuri mahdollisuuksia torjuntaan.

Ottelun lopun Ilves jälleen hallitsi kenttätapahtumia ja haki voitto-osumaa erikoistilanteista. Pari paikanpuolikasta saatiin aikaiseksi, mutta palkintoa ei lopulta tullut.

”Toisen jakson alku oli omaan tasoomme nähden äärimmäisen heikkoa. Tyydyttiin pitämään palloa vastustajan paineen alla, josta lähti virhesyöttöjen jälkeen virheiden jatkumo, eikä sitä saatu purettua. Vasta, kun vastustaja oli siirtynyt johtoon, ymmärrettiin palata perusasioihin. Syöttötyöskentely parani, aloitteiden määrä lisääntyi ja paine siirtyi taas kotijoukkueen päätyyn,” kommentoi Eemeli Raittinen toista jaksoa.

Juho Pietola toteaa samaan sävyyn: ”Toisen jakson alkuun Käpylä tuli vahvasti, eikä pystytty vastaamaan piristyneen kotijoukkueen prässiin. Ryhmityksen muutos ja paineen lyöminen vastustajan kenttäpuoliskolle auttoivat takaa-ajossa. Tasoitus oli toki ansaittu, mutta enemmänkin oli tarjolla,” päättää pisteeseen tyytymätön toppari, Pietola.

 

Seuraavan kerran Ilves2 esiintyy Lamminpäässä viikon päästä lauantaina 25.5. Vastaan asettuu Espoon Palloseura kello 17.00

Tervetuloa!

 

15.5.2019

Ilves2-FC Honka-Akatemia, 1-0. Nurmiavaus Lamminpäässä tuotti kolme pistettä

Aurinkoisessa Lamminpäässä oteltiin keskiviikkoiltana II-divisioonan B-lohkon ottelu. Ilves2 sai vieraita Espoosta. Nuorten maajoukkuepelaajia oli kentällä useita, molemmin puolin. Otteluun toi lisämaustetta keväisessä kunnossa ollut nurmialusta. Se hyydytti molempien osapuolten syöttötyöskentelyä ja tappoi suurimmat jalkapalloilulliset hienoudet, mutta toi mukanaan suuren määrän kaksinkamppailuja. Ottelun kulkua kuvaa hyvin kotijoukkueen keskikenttäpelaajan, Niilo Jokisen lausunto:” Meidän joukkue oli valmiimpi pelaamaan kamppailujalkapalloa, puolustamaan kurinalaisesti, sekä hyödyntämään maalintekopaikat paremmalla prosentilla kuin vastustaja.”

1. PUOLIAIKA, Honka kontrolloi palloa, mutta Ilves pelitapahtumia

Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin kotijoukkueelle tutulla rytmillä. Vastustaja piti palloa, mutta se tapahtui suurimmalta osalta pelinavaussektorilla. Honka avasi peliä kärsivällisesti maatapitkin, mutta Ilves oli omassa muodossa puolustamisessa vielä astetta kärsivällisempi. Lopputuloksena oli muutama laadukas riisto, joista esimerkiksi Natan Skyttä pääsi kuljettamaan ja yrittämään murtavaa syöttöä. Useimmiten tilanteenvaihdot kuihtuivat, mutta seurauksena oli kotijoukkueen pallonhallintajaksoja.

Omassa Hyökkäyspelissään Ilves oli vieraitaan suoraviivaisempi ja tehokkaampi. Peliä pyrittiin avaamaan suoraan kohdepelaajille tai vielä pelkistetymmin selustaan. Tämäkin tuotti kaksikamppailuja kakkospalloalueella, sekä pallonhallintajaksoja vastustajan kenttäpuoliskolla. Kruunu ensimmäisen jakson hyökkäystyöskentelyyn tuli 39. minuutilla. Keskikentän maestro, Janne-Pekka Laine, vapautti ovelalla syötöllä, Eduardo Ciriacon oikealta. Ciriaco keskitti tarkasti, eikä Jesse Huhtala erehtynyt, vaan puski pallon ohi U-21-maajoukkuemaalivahdin, Rasmus Leislahden.

Johto oli lähellä tuplaantua juuri ennen taukoa, kun Eemeli Raittinen keskitti vasemmalta matalana. Roope Huhtala liukui tyhjän maalin edessä kohti palloa, mutta kurotus jäi muutaman sentin lyhyeksi.

2. PUOLIAIKA, Useita mahdollisuuksia ratkaista, mutta yksikin maali riitti.

Toinen jakso ottelusta oli varsin tasainen. Kotijoukkueesta maalintekoa pääsivät laatupaikoilta yrittämään esimerkiksi Laine sekä Eemeli Raittinen. Lähimmäksi osui vaihdosta kentälle tullut, Eetu Mömmö. Mömmön laukaus suuntautui kuitenkin ylärimaan, eikä vapauttavaa toista osumaa päästy juhlimaan. Vastaavasti Matias Riikonen pelasti vastaantuloillaan kaksi laadukasta vastustajan mahdollisuutta. Tämän lisäksi Riikonen hoiti keskityspallot ja takatilan puolustamisen laadukkaasti.

Ottelun loppu oli taistelua väsymystä vastaan. Kentällä oli useita juuri loukkaantumisista ja sairasteluista toipuneita pelaajia. Kaikki kotijoukkueen vaihdot jouduttiinkin tekemään juuri edellistä silmällä pitäen. Viimeisen kymmenen minuutin aikana Jesse Huhtala sekä Eemeli Raittinen saivat kaivettua riittävät metrit, joilla vaikeutettiin vastustajan avaamista ja pallon toimittamista lähelle Ilves-maalia.

Kotijoukkueen valmentaja, Joni Lehtonen koki kahden nuoren ja taitavan joukkueen kohtaamisen viihdyttävänä tapahtumana: ”Pystyimme kontrolloimaan riittävästi ottelun tapahtumia. Varsinkin oman kolmanneksen puolustaminen oli laadukasta, eikä Honka saanut liikaa murtautumismahdollisuuksia, tai maalintekotilaisuuksia. Hivenen suoraviivaisempi pelitapa sopi pomppuiselle alustalle ja saimme painettua pelin riittävän usein Hongan päätyyn.” Lehtonen jakoi myös kehuja Maalivahti Riikoselle sekä ottelun ratkaisijalle, Jesse Huhtalalle: ”Matias huokuu tällä hetkellä itseluottamusta ja torjuu kaiken mahdollisen. Jesse Huhtala parantaa myös ottelusta toiseen. Voitto-osuma oli hieno palkinto kovasta työnteosta.”

Ottelun ratkaisun tiivisti kotijoukkueen valmennusjohtoon kuuluva, Miikka Kajander: ”Meidän parasta antia oli tänään kohtuullisen tiivis ja organisoitu puolustaminen. Jaksoimme kärsivällisesti puolustaa ja juosta vaadittavat kilometrit. Se vaikeutti riittävästi vastustajan hyökkäämistä, eikä heillä montaa laatupaikkaa lopulta ollut.”

 

Seuraavan kerran Lamminpäässä esiintyy Ilves A. Sunnuntaina kello 14 vastaan asettuu viime kauden A-nuorten Suomen mestari, FC Lahti. Tervetuloa.

Otteluun on ilmainen sisäänpääsy!

11.5.2019

Ilves2-FC Jazz 3-0. Nuoret osoittivat, että Kakkosessakin voidaan voittaa.
Lauantaina kamppailtiin taas II-divisioonan pisteistä. Ilves2 taisteli tärkeistä alkukauden pisteistä takavuosien Veikkausliiga-seuraa vastaan. Molempien joukkueiden kokoonpanot koostuivat varsin nuorista pelaajista. Esimerkiksi kotijoukkue aloitti ottelun täysin A- ja B-juniori-ikäisillä pelaajilla, lukuun ottamatta kapteeni, Elias Kuuselaa. Vastustajalla oli toki vaihtopelaajina varsin nimekästä ja
laadukasta kalustoa. Toisella jaksolla kentälle saapuivat Juho Lehtonen ja Jussi ”Geru” Aalto. Molemmilla on kokemusta. Esimerkiksi Aalto voitti kaksi kertaa Veikkausliigassa Hopeaa sekä Cupin HJK:n paidassa.


1. PUOLIAIKA, Jazzin kontrollointi saatiin kuriin
Ensimmäinen puoliaika lähti käyntiin Jazzin hallitessa, eikä kotijoukkue pystynyt riistoihin yläalueelle. Ilves-pelaajat joutuivat ensimmäisen vartin aikana puolustamaan muodossa, mutta sen joukkue teki suunnitelman mukaisesti.

Alun jälkeen Ilves onnistui nostamaan painetta kohti Jazzin avaavia pelaajia ja sai useita mahdollisuuksia riistää pallon yläalueella. Parhaat riistot saatiin kovalla prässillä. Näistä seurauksena oli muutama mahdollisuus toimittaa pallo vaaralliselle alueelle, mutta rangaistus alueen sisällä jalkaa ei saatu auki, eikä maaleja syntynyt.


2. PUOLIAIKA, Hallintaa, onnistumisia ja hyvä suoritus
Toinen jakso kamppailtiin Ilveksen komennossa. Toisen puoliajan alussa FC Jazz sai paineen hetkeksi Ilveksen päätyyn, mutta Matias Riikosen johdolla kotijoukkue selvitti tilanteet.

Ottelun ja Ilves kakkosen avausmaali II-divisioonassa nähtiin 60. minuutilla. Laidalta tullutta vapaapotkua asettui antamaan Janne-Pekka Laine, joka toimitti pallon takatolpalle. Paikalla oli Roope Huhtala, eikä ilmatilan herruudesta tarvinnut keskustella. Huhtala puski pallon varmasti maaliin ja vapautunut kotijoukkue juhli maalia tiedostaen, että se oli ottelutapahtumiin nähden ansaittu. Muutama minuutti myöhemmin Miska Rautiola antoi murtavan syötön, josta Jesse Huhtala toimitti pallon maaliin. Ottelun ratkaisumaalia saatiin odotella viimeiselle kympille.
Tuolloin Santeri Kallio murtautui vahvasti keskeltä, vaikeasta asennosta sai oikean jalan vapaaksi ja viimeisteli ohi Jazz-maalivahdin lukemiksi 3-0.

Ottelun jälkeen valmennuspäällikkö, Markus Paananen kommentoi, ottelua analyyttisesti:
”Kokonaisuudessaan Ilveksen kyky prässätä ylhäältä, sekä liikuttaa palloa ja vastustajaa ratkaisi ottelun. Varsinkin muodon sisällä tapahtuva pallon liikuttaminen väsytti vastustajaa ja näin Ilves sai luotua tilaa sekä aikaa murtaville syötöille.” Ratkaiseviin tekijöihin, Paananen, lisäsi Janne-Pekka Laineen panoksen keskikentällä: ”Jape oli todella hyvä, lisäksi Ilveksen pelaajat olivat tänään
parempia kuin vastustajan. Myös koko joukkueen asenne kaksinkamppailuissa oli Ilvekselle tyypillisellä tasolla”.
Myös Ilves-kapteeni, Elias Kuusela oli valmennuspäällikön kanssa samoilla linjoilla: ”Saimme pidettyä vastustajan pois vaarallisilta alueilta. Jazz joutui avaamaan peliä kaukaa. Ratkaisevilla hetkillä pystyimme myös pitämään riittävän pitkiä pallonhallinta jaksoja vastustajan väsyttämiseksi”, päättää Kuusela lausuntonsa.

Seuraavan kerran Ilves2 esiintyy 15.5. Vastaan saapuu Honka-Akatemia. Ottelu pelataan
Lamminpäässä 18.30. TERVETULOA.

5.5.2019

Ilves2-FCespoo 0-1. Tappiosta huolimatta paljon hyvää.

Sunnuntai-iltana miteltiin miesten II-divisioonan B-lohkon ottelu Kaukajärven illassa. Ilves2 sai sarja-avaukseen vastaansa FC Espoon pääkaupunkiseudulta. Ottelu oli kotijoukkueelle ensimmäinen uudella sarjatasolla. Uuden sarjatason ja uudet haasteet joukkue ansaitsi voittamalla viime kauden III-divisioonan Tampereen lohkon.

1. PUOLIAIKA, Alun jälkeen tasaista
Ilves lähti otteluun varsin nuorella ryhmällä. Avauskokoonpano muodostui pelkästään A- ja B-juniori-ikäisistä pelaajista. Tämä heijastui ottelun alkuun, joka olikin nuorelle kotijoukkueelle haastava. Lisää haastetta iltaan toi espoolaisten pikainen avausmaali. Sen viimeisteli upealla kaukolaukauksella Altin Zeqiri. Jakson edetessä Ilves alkoi nousta kuskin paikalle saaden pidempiä syöttöketjuja vastustajan kenttäpuoliskolle. Hallinnasta huolimatta kotijoukkue ei pystynyt murtamaan vastustajan puolustuslinjaa kuin puolittain. Viimeiset syötöt jäivät vaillinaisiksi, eikä huippuvaarallisilla paikoilla päästy juhlimaan.

2. PUOLIAIKA, Hallintaa ilman maaleja
Toinen jakso alkoi Johannes Luukkaisen huippupelastuksella. Espoolaishyökkääjä eteni vasemmalta laidalta, pelasi jalkansa vapaaksi ja pääsi yrittämään maalintekoa noin kymmenestä metristä. Luukkainen torjui kuitenkin tilanteen kulmapotkuksi. Tämän jälkeen ottelun hallinta siirtyi kokonaisuudessaan kotijoukkueelle. Palloa kontrolloitiin riittävän pitkiä jaksoja, saatiin mahdollisuuksia murtautumisiin sekä päästiin myös selkeisiin maalintekotilanteisiin. Eduardo Ciriaco laukoi vaarallisesti, Jesse Huhtala sekä Santeri Haarala murtautuivat vahvasti laukaisupaikkoihin ja aivan ottelun lopussa Roope Huhtala pääsi avopaikasta puskemaan. Huhtalan pusku suuntautui epäonnekkaasti maalivahtia kohti ja espoolaiset välttyivät takaiskulta.
Kokonaisuudessaan kotijoukkue oli ennakoitua valmiimpi sarjatason haasteisiin. ”Jatkossa meidän tulee ymmärtää, kuinka tärkeää on pystyä pitämään vastustaja pois maalinteko saumoista ensimmäiset 20 minuuttia. Sen jälkeen fyysinen kamppailuero tasoittuu, ja me pystymme hyödyntämään vahvuuksiamme”, kommentoi valmentaja Joni Lehtonen.
Ilveksessä oli onnistujia laajalla rintamalla tuloksesta huolimatta. Edellä mainittujen lisäksi B-juniorit Juho Pietola sekä Eetu Mömmö osoittivat kuuluvansa joukkueeseen ja taistelevansa jatkossakin vastuullisista rooleista. Edustusjoukkueen pelaajat, toivat Janne-Pekka Laineen johdolla itseluottamusta ja pallon pito kykyä ahtaissa tilanteissa. Kokonaisuudessaan nuoren Ilvesjoukkueen suoritus olisi monesti riittänyt tuomaan pisteitä. ”Tällaisten otteluiden voittaminen on opeteltava asia. Se on samanlainen prosessi kuin pelinkin kehittäminen. Jatkossa meidän on tunnistettava ne hetket vielä paremmin, kun on pelattava varmasti ja uskallettava ratkaista, kun on sen aika”, päättää Lehtonen kommenttinsa.