Ilves/2 pelaa kauden viimeisen ottelunsa lauantaina - sarjanousu jo varmistettu!

03.10.2018

ilves_tpt.jpg

Tällä kaudella Tampereen Kolmosta pelannut Ilves/2 pelaa kauden viimeisen ottelunsa TP-T:tä vastaan Lamminpäässä lauantaina 6.10. kello 13. Ottelu on mainio mahdollisuus tulla osoittamaan joukkueelle kiitoksensa menneestä kaudesta, joka on sujunut loistavasti. Joukkue on nimittäin jo aiemmin varmistanut piirinmestaruuden ja nousun Kakkoseen kaudelle 2019!

Ennen viimeistä ottelua sarjataulukko on Ilves-näkökulmasta vakuuttavaa luettavaa. 19 ottelusta Ilves on voittanut 14, pelannut neljä tasapeliä ja hävinnyt vain yhden. Pisteitä joukkue on kerännyt 46, kun toiseksi sijoittuvalla PS-44:llä niitä on 39. Ilveksen maaliero 88-13 on omassa luokassaan. Joukkueen päävalmentaja Topi Priha myöntää kauden olleen huikea menestys, vaikka mestaruuden menetys A-poikien U20 SM -sarjassa vielä kirpaiseekin.

Priha kertoo onnistuneen kauden rakentuneen kolmesta osasta: ”Ensimmäinen vaihe kattoi viime syksyn marraskuusta karsintojen alkuun. Tuolloin harjoittelimme varsin isolla ryhmällä. Jakson aikana muotoutui ryhmä, jolla osallistuimme talven karsintoihin. Toisessa jaksossa keväällä pelattiin SM-karsinnat, jotka osoittautuivat meille varsin haasteellisiksi. Talven sarjaan varsinkin FC Lahti, KuPS ja SJK osallistuivat lähes parhaalla mahdollisella joukkueella. Varmistimme suoran sarjapaikan vasta viimeisessä ottelussa JJK:ta vastaan. Kolmas osa on sarjatoiminta tältä kaudelta. Molemmat sarjat, Kolmonen ja A-sarja, alkoivat huhtikuussa ja kattoivat kevään, kesän ja syksyn.”

Kausi on ollut kahta sarjaa pelaavalle nuorelle joukkueelle pitkä ja vaativa, mutta myös menestyksekäs. Joukkue on onnistunut nousemaan tiukoissa otteluissa tappioasemasta tasoihin ja jopa työvoittoihin viimeisen kymmenen minuutin aikana. ”Tämä kertoo rajusta uskosta toimintaamme sekä onnistuneesta pelillisestä ja fyysisestä harjoittelusta. Varsinkin fysiikkaharjoittelun saralla Joni Lehtosella on ollut todella iso rooli. Joni on opiskellut kokonaisvaltaista urheilijan kehittämistä, mutta myös lisäksi sitä, kuinka pelaajat saadaan viritettyä fyysisesti huippuiskuun viikon päätapahtumiin”, Topi suitsuttaa valmennustiimiin kuuluvaa Lehtosta.

Suuri iloinen yllätys on ollut pelaajapolustaan tunnetussa Ilveksessä tietysti myös useiden nuorten pelaajien nouseminen Veikkausliiga-miehistöön tämän kauden aikana. ”Almen, Huhtala ja kumppanit ovat saaneet paljon vastuuta ylemmissä sarjoissa. Tästä kunnia joukkueemme toimintojen lisäksi kuuluu edustusjoukkueen valmennukselle, jotka ovat määrätietoisesti vieneet reservipelien avulla nuorten pelaajien valmiuksia eteenpäin. Pelaajia ei ole työnnetty kylmiltään liian koviin paikkoihin eikä toisaalta pidetty turisteina. Jokaisella pelaajalla on ollut sopiva rooli, jonka he ovat pystyneet täyttämään. Lisäksi harjoituksellinen yhteistyö edustusjoukkueen kanssa on ollut varsin toimivaa”, Priha kertoo seuran sisäisen yhteistyön sujuvuudesta.

Tiukat voitot maalijuhlia tärkeämpiä

Kovaan maalieroon ovat siivittäneet myös muutamat murskavoitot, joissa tahti on ainoastaan kiristynyt kauden loppua kohti. Syyskuussa Ilves voitti muun muassa NoPSin 10-0, JanPan 0-8 ja VaKPin 0-10. Ilves on pelannut täysillä loppuun asti paitsi kauden, myös yksittäiset ottelut, sillä näidenkin kolmen ottelun 28 maalista peräti 22 Ilves on tehnyt toisella puoliajalla.

”Maalikarkelot ovat osoittaneet, että menestys on tullut oikeaan osoitteeseen. Toisaalta se kertoo isoista tasoeroista sarjassa, mutta myös siitä, kuinka paljon meidän ryhmämme on viimeisen kahden vuoden aikana mennyt eteenpäin. Kaudella 2016 Ilves/2 varmisti sarjapaikan Kolmoseen vasta viimeisen kierroksen vierasvoitolla Pirkkalasta”, Priha kertoo, ja lisää, etteivät suurimaaliset voitot ole nostattaneet tunnetiloja yhtä paljon kuin tiukkojen otteluiden voitot. ”Toki 10-0-voitto Nokian Palloseurasta on oma lukunsa. Joukkueessa pelaa useita kokeneita ja laadukkaita pelaajia, jotka ovat pelanneet sarjatasoja ylempänä.” Katso NoPS-ottelun maalikooste tästä!

Viimeisestä ottelusta viidettä tilaa pitävää TP-T:tä vastaan odotetaan vapautunutta ja hyväntuulista. Sarjan maalipörssin top-10-listaltakin löytyy yhteensä viisi joukkueiden pelaajaa: Ilvekseltä Jesse Huhtala, Elias Kuusela ja Juho Heikkinen sekä TP-T:ltä ex-Ilvekset Jan Kulokorpi ja Amin Chouaib.

Viikonlopun jälkeen joukkue pääsee ansaitulle muutaman viikon tauolle, joka sisältää paitsi huilia ja haavojen parantelua, myös omatoimista liikunnasta nauttimista ja voimaharjoittelua. Sen jälkeen viime kausista tuttu kuuri pyörähtääkin marraskuun alusta käyntiin.

Odotukset tulevaan ovat monessa suhteessa korkealla. ”Uskon vakaasti, että tämän kauden aikana nähdyt nuorten pelaajien esiintymiset Veikkausliigassa saavat ensi kaudella jatkoa. Ilves/2:en osalta menestystavoitteet asetetaan yhdessä pelaajien kanssa, mutta vähimmäistavoitteena on luonnollisesti sarjapaikan uusiminen”, Priha kiteyttää.

Ilves-perhe onnittelee joukkuetta tässä vaiheessa upeasta kaudesta ja sarjanoususta ja toivottaa kaikki tervetulleeksi kauden viimeiseen otteluun!

18.06.2019 15:00Torille juhlimaan Ilveksen Cup-mestaruutta
14.06.2019Tampereen Ilves ja Volkswagen Tampere jatkavat yhteistyötään
13.06.2019Ilves P08 kovassa Rotterdamin turnauksessa
06.06.2019Vielä ehdit mukaan 2011-12 syntyneiden tyttöjen Taitokouluun!
05.06.2019Joni Lehtonen tyytyväinen UEFA PRO -matkan antiin
01.06.2019Tule meille töihin!
23.05.2019Ilves mukaan #futisauto-hankkeeseen
21.05.2019Tule mukaan maalivahtileirille 3.-4. kesäkuuta!
17.05.2019Varmista nyt paikkasi Futis-Liigan kesäkuun alun Futiskoulussa!
15.05.2019Kesätaitokoulu alkaa perjantaina

Siirry arkistoon »