U17-tytöt pelaa ensimmäisen ottelunsa Uruguayssa huomenna - mukana kolme Ilvestä

12.11.2018

PHOTO-2018-11-12-06-37-09.jpgU17-joukkueen Ilves-tytöt Kaisa Juvonen (vas.), Jenni Kantanen ja Tuuli Enkkilä harjoituksissa stadionilla, jolla huomenna pelataan. Keskellä videovalmentaja Mauri Heinonen.

Suomen tyttöjen U17-maajoukkue pelaa marraskuussa maailmanmestaruudesta Uruguayssa. Suomea edustaa päävalmentaja Marko Salorannan nimeämät 21 pelaajaa, joiden mukana on tällä kertaa peräti kolme Ilvestä. Turnaus alkaa huomenna 13. marraskuuta, ja finaali pelataan 1. joulukuuta.

Suomi sai kevään lohkoarvonnoista hyvän lohkon. A-lohkossa ”Pikkuhelmareiden” kanssa pelaavat Uusi-Seelanti, Ghana ja järjestäjämaa Uruguay. Alkulohkon kaksi parasta etenevät puolivälieriin, ja pelaajiston johdolla asetettu tulostavoite on se, että Suomi on toinen niistä. ”Joukkue haluaa tehdä suomalaista jalkapallohistoriaa”, kertoo Saloranta Palloliiton tiedotteessa. Hän pitää joukkueen vahvuutena henkistä kanttia ja monipuolisuutta.

Mukaan lähtevät keltavihreät ovat Ilves Naisten Tuuli Enkkilä sekä B-tyttöjen Kaisa Juvonen ja Jenni Kantanen. Ilves-perhe onnittelee kolmikkoa kisapaikoista ja toivottaa menestystä Etelä-Amerikkaan!

Tytöt ovat joukkueen suhteen luottavaisia. Kaikkien mielestä asetetut tavoitteet ovat realistisia, ja tunnelma joukkueessa innostunut — sekä totta kai myös sopivasti jännittynyt. Maajoukkuepaidan pukeminen tuo eri fiiliksen kuin seurajoukkuepaita. ”Itselleni maajoukkuepaidan päälle vetäminen merkitsee todella suurta iloa siitä, että saan asua kauniissa ja turvallisessa Suomessa ja vielä edustaa sitä maailmalla. Maajoukkuepaitaa täytyy kantaa ylpeydellä”, sanoo Jenni.

dpp_0010-1.jpg

Pieni Uruguay, jonka väkiluku on vain reilut kolme miljoonaa, ei ollut kenellekään maana tuttu muuta kuin jalkapallosta, erityisesti miesten maajoukkueen puolelta. Myös kulttuuri kiinnostaa maassa, jossa ei välttämättä tulisi muuten vierailtua. ”Lämmin ilmasto on tietenkin myös plussaa”, Kaisa lisää, mikä on helppo uskoa keskellä Suomen marraskuuta. Joukkue  lähti matkaan viime viikon keskiviikkona.

Kolmikon jalkapallotaustat ovat melko erilaiset. Jenni on hyökkääjä, ja pelannut aiemmin Nokian Pyryssä ja TPV:ssä – Ilveksessä on takana vasta yksi kausi. Kaisa taas on toppari, joka aloitti jalkapallon Futis-Liigan kaupunginosajoukkueessa jo kuusivuotiaana ja on pelannut Ilveksessä siitä asti. Keskikenttää pelaava Tuuli on 13 jalkapallovuotensa aikana ennen Ilvestä pelannut HJS:ssä ja Härmässä.

Uruguayssa pelataan isoista asioista, mutta Ilves-tytöt kertovat koko joukkueen olevan luottavainen ja itsevarma. Kaisan mukaan on hienoa, että joukkueessa on myös omia seurajoukkuekavereita, mutta toisaalta joukkue on muutenkin jo niin hyvin hitsautunut, että kaikki ovat ystäviä. "Olen todella iloinen, että saan kokea tällaisen suuren tapahtuman juuri tämän joukkueen kanssa. Kaikki ovat täysillä mukana ja antavat itsestään kaiken peleissä ja sen ulkopuolella. Joukkue on täynnä ainoastaan huipputyyppejä", Jenni kiteyttää.

Suomen turnaus alkaa huomenna tiistaina kello 21.00 Suomen aikaa. Vastassa on Uusi-Seelanti. Yle televisioi Suomen ottelut ja finaalin.

Suomen otteluohjelma (Suomen aikaa):
13.11. klo 21.00 Uusi-Seelanti – Suomi
16.11. klo 21.00 Suomi – Ghana
20.11. klo 22.00 Suomi – Uruguay

uruguay_kaavio.jpeg

23.05.2019Ilves mukaan #futisauto-hankkeeseen
21.05.2019Tule mukaan maalivahtileirille 3.-4. kesäkuuta!
17.05.2019Varmista nyt paikkasi Futis-Liigan kesäkuun alun Futiskoulussa!
15.05.2019Kesätaitokoulu alkaa perjantaina
14.05.2019Iki-ilvekset haluavat tukea junioreita
10.05.2019Ilveksen Respect-palkinto Petri Plymille
07.05.2019Ilves valittu Sami Hyypiä Akatemian yhteistyöseuraksi
02.05.2019Huhtikuun Kuukauden Kotipizza-pelaajat ovat Elsa Itälinna (T08) ja Juho Lähteenmäki (P06)
30.04.2019Viime viikon koulujenvälinen jalkapalloturnaus oli vauhdikas menestys
27.04.2019A-pojat luottavaisina uuteen kauteen

Siirry arkistoon »