Inside Ilves: D-junioreiden akatemiapäävalmentaja Petri Plym

04.01.2019

Petri Plym on yksi monista keltavihreistä konkareistamme. Peten oma peliura jatkui maalivahtina 16-vuotiaaksi asti, minkä jälkeen hän miltei suoraan hyppäsi mukaan valmennustouhuihin. Nyt 40-vuotiaalla perheenisällä on valmennusvuosia vyöllään jo 24, joista reilut kaksi edellistä päätoimisena valmentajana. Plym vastaa D-junioreiden toiminnasta ja toimii D-akatemiapäävalmentajana. D-junioreissa pelaavat tällä kaudella 06- ja 07-syntyneet pelaajat.

D-ikäluokka on merkittävä kehitysvaihe jalkapallojuniorille. Osa pelaajista siirtyy 11v11-pelimuotoon, ja se on tärkeä ja haastava pelillinen muutos. Valmennuksen kannalta tärkeää on myös pelaajien osallistaminen ja vastuun antaminen. Omatoimista harjoittelua mietitään yhdessä pelaajan kanssa, samoin kehityskohteita. Pelaamiseen tulee ripaus lisää tavoitteellisuutta.

Viime kausi sujui Plymin suojateilta tuloksellisesti todella hienosti. P13 SPL -lopputurnauksesta tuli pronssia ja kovatasoisesta P13 EL-liigasta kultaa. Valmentaja tosin tietää, että vaikka tulosten mittaus on tärkeää, ei se ole ainoa, tai edes tärkein, seurattava asia. ”Vielä tärkeämpää on se, että yksilöt kehittyivät huimasti ja ottivat isoja steppejä kohti kansallista huippua. Töitä kyllä tehtiin hartiavoimin ja pelaajat sitoutuivat hienosti tuohon ja halusivat kehittää itseään pelaajina”, Plym kehuu.

Kansainväliset pelit ovat Ilveksen juniorijalkapallolle tärkeitä, ja sillä saralla on tarkoitus yhä petrata taas tänäkin vuonna. "Tulevalle kaudelle on pyritty löytämään mahdollisimman laadukkaita kv-tapahtumia. Vähän on vielä auki, mihin kaikkiin tapahtumiin osallistutaan. Ainakin tammikuun lopussa D-Akatemia suuntaa Liettuaan pelaamaan”, Pete kertoo suunnitelmista. Akatemiat ovat ikäluokkansa edistyneimpien pelaajien joukkueita, jotka pelaavat sekä vuotta vanhempien että oman ikäluokkansa kilpatason joukkueita vastaan.

06-ikäluokka pääsi kauden ensimmäisten kansainvälisten pelien makuun jo joulukuun alussa osallistuessaan Sami Hyypiä Akatemian talviturnaukseen. Tanskalaista Midtjyllandia vastaan tuli tappio, mutta irlantilainen Shamrock Rovers kaatui jännittävien vaiheiden jälkeen. Kaiken kaikkiaan Plymillä on tulevasta kaudesta hyvä fiilis. ”Ikäluokat ovat saaneet hyvät eväät aiemmilta vuosilta, ja heidän kanssaan on kyllä mukava tehdä töitä. Pelaajat ovat motivoituneita harjoittelemaan, haluavat kilpailla ja kehittyä”, hän kertoo.

On monta ammattia, joissa työhön voi rutinoitua ajan myötä, mutta valmentaminen ei ole yksi niistä. ”Itsensä kehittäminen on keskiössä päivittäin. Varsinkin, kun on ollut mukana pitkään, niin jatkuvasti pitää uudistua ja kehittää itseään valmentajana. Arjessa tätä tapahtuu valmentajakollegoiden kanssa keskusteluissa, liiton ja SHA:n koulutuksissa sekä tietysti kriittisessä itsetutkiskelussa”, Plym kertoo. Samalla uusia toimintatapoja ja ideoita on imettävä ympäriltä ja samalla peilattava niitä omaan tapaan valmentaa. Se on elinikäinen prosessi.

insideilves.png
Tutustu muihin Inside Ilves -juttuihin tästä!

23.01.2019 10:50Suomen Cup viikonloppu: la Ilves-RoPS ja su Ilves/2-TamU
23.01.2019Naatan Skyttä maalinteossa U17-turnauksessa
22.01.2019Ilveksen junioriakatemioissa luodaan huippujalkapallon perustaa
22.01.2019Ilveksen A-pojat ja Ilves/2 voitokkaina viikonloppuna
21.01.2019Ilveksen Pirkkahalliturnaus oli jälleen menestys
21.01.2019Maalivahtiklubi jatkuu kevään ajan - vielä ehdit mukaan!
17.01.2019Inside Ilves: Valmentaja Jouko Turunen sytyttää junioreita omatoimiseen harjoitteluun
16.01.2019Maalivahtipäivä kokosi nuoret veskarit Pirkkahallille
15.01.2019Perinteinen tyttöjen Pirkkahalliturnaus pyörähtää taas käyntiin
10.01.2019Ilves junioreille uusi Facebook -sivu

Siirry arkistoon »