Tyttöjen Taitokoulussa vaalitaan oppimisen ilmapiiriä

07.01.2019

Tyttojen_taitokoulu.jpeg

Ilveksen tyttöpuolen nuorille ikäluokille kuuluu hyvää. Syksyllä alkaneessa uudistuneessa tyttöjen Taitokoulussa harjoittelee tällä hetkellä parikymmentä innokasta 2010-2013 syntynyttä jalkapalloilijanalkua.

”Oppimisen kannalta kokonaisuus on lähtenyt hyvin käyntiin”, kertoo tyttöjen Taitokoulun vastuuvalmentaja ja tyttöpuolen valmennuspäällikkö Petri Järvinen.

”Ollaan valmentajien kanssa pyritty rakentamaan oppimisen ilmapiiriä. Tavoitteena on ollut, että harjoitukset olisivat paikka, jonne pelaajilla on hyvä tulla ja jossa voi toteuttaa itseään innostavassa ympäristössä. Sellaisessa ilmapiirissä jalkapallon oppimiselle sytytetään kipinä. Harjoittelua toteutetaan koko ajan tavoitteellisesti ja pyritään maksimoimaan pelaajien heittäytyminen treeniin. Sitä tarkoitan sanoessani, että startti on ollut hyvä. Iso kiitos tästä kuuluu sitoutuneelle valmennustiimille”, valmennuspäällikkö toteaa. ”Puhutaan pallon lumosta ja rakastumisesta lajiin – että voi ilmaista itseään pelaamalla futista.”

Taitokoulun opetussuunnitelmaa on rakennettu yhteistyössä poikien F-junioreiden päävalmentajan Jouko ”Jokke” Turusen kanssa ja yhteisiä osaamistavoitteita on määritetty peruspelaamisen osa-alueista henkiseen ja fyysiseen valmennukseen, unohtamatta tietenkään Ilveksen pelillistä identiteettiä.

”Homma lähtee siitä, että jalkapalloharjoittelun täytyy olla liikunnallisesti rikasta. Koko kroppa huomioidaan päästä varpaisiin, pääpainopisteen ollessa tähän ikävaiheeseen kuuluvissa jalkapallon liikemalleissa, koordinaatiossa, kuljettamisessa ja 1v1-osaamisessa. Me haluamme olla mestareita pallon kanssa”, Järvinen sanoo.

”Olen vaikuttunut pelaajien asenteesta Taitokoulussa. Pelaajat treenaavat todella urheilullisella asenteella. Syksyn aikana on ollut tilanteita, joissa valmentajana on saanut kokea suurta ylpeyttä pelaajien suorituksista. Taito tarttuu, kun asioita tehdään kunnolla.”

Yhdeksi tärkeäksi painopisteeksi Järvinen nostaa poikien kanssa pelaamisen. ”Yritämme tehdä tätä hommaa tavoitteellisesti, ja silloin me olemme poikien kanssa samalla viivalla. Tyttöjen junioriedustusjoukkueissakin me haluamme pelata ja harjoitella välillä poikien kanssa. Kaikki ikäluokat pelaavat poikien futsalia, kesällä pelataan poikien piirisarjoja ja osa tytöistä harjoittelee viikoittain poikien kanssa.”

Näin tekee myös tyttöjen Taitokoulu, joka osallistuu poikien Talvitoiminnan turnauksiin.

Taitokoulu jatkuu tammikuun 9. päivä, ja mukaan haetaan koko ajan uusia innokkaita pelaajia.

”Tulevana vuonna harjoittelemme ympäri vuoden. Tavoitteena on, että mukaan saataisiin kaikki Futisliigan innokkaimmat 2010-2013 syntyneet tyttöpelaajat. Viikoittainen lisäharjoitus tukee heidän pelaamistaan omissa kaupunginosissaan. Myös kaupunginosien valmentajat ovat tervetulleita tutustumaan Taitokoulun treeneihin”, Järvinen sanoo.

Tyttöjen taitokoulu harjoittelee talvella Hervannan Jalitsuhallissa keskiviikkoisin klo 17-18 ja lauantaisin klo 10-12.00. Uudet pelaajat ovat tervetulleita mukaan! Kysy lisätietoa: tyttöjen Taitokoulun osalta auttaa valmennuspäällikkö Petri Järvinen (petri.jarvinen(at)ilves.fi, 0407569402) ja poikien Taitokoulun osalta koordinaattori Jouko Turunen (jouko.turunen(at)ilves.fi, 0407775929).

18.06.2019 15:00Torille juhlimaan Ilveksen Cup-mestaruutta
14.06.2019Tampereen Ilves ja Volkswagen Tampere jatkavat yhteistyötään
13.06.2019Ilves P08 kovassa Rotterdamin turnauksessa
06.06.2019Vielä ehdit mukaan 2011-12 syntyneiden tyttöjen Taitokouluun!
05.06.2019Joni Lehtonen tyytyväinen UEFA PRO -matkan antiin
01.06.2019Tule meille töihin!
23.05.2019Ilves mukaan #futisauto-hankkeeseen
21.05.2019Tule mukaan maalivahtileirille 3.-4. kesäkuuta!
17.05.2019Varmista nyt paikkasi Futis-Liigan kesäkuun alun Futiskoulussa!
15.05.2019Kesätaitokoulu alkaa perjantaina

Siirry arkistoon »