Ilves T07 vahvassa vireessä uuteen vuoteen

09.01.2019

t07.jpg

Ilveksen 07-syntyneiden tyttöjen joukkueessa on tekemisen meininkiä. Mukana on 22 erittäin motivoitunutta pelaajaa, joilla on palava halu kehittyä koko ajan paremmiksi jalkapalloilijoiksi.

”Joukkueessa on erityisen paljon potentiaalia. Tytöt ovat henkilökohtaisesti erittäin sitoutuneita työntekoon, ja heillä on myös paljon ymmärrystä joukkueena tehtävään työntekoon. Joukkueeseen on ollut imua, ja uusia pelaajia tuli täksikin kaudeksi useampi. Nyt meillä on todella kilpailutilanne kaikille pelipaikoille”, kertoo joukkueen vastuuvalmentaja Jukka Maja.

”Kun itse tulin tähän joukkueeseen, huomasin heti, kuinka hyvin valmennettu ryhmä tämä on. Pohjatyö on todellakin tehty hyvin. Tätä joukkuetta on helppo valmentaa, koska motivaatio on korkealla ja varsinkin tekemisen tahto on niin suuri. Pelaajat myös sisäistävät opit todella nopeasti, rautalangasta ei todellakaan tarvitse mallia vääntää”, jatkaa joukkueestaan ylpeä valmentaja.

Marraskuussa joukkue osallistui Ahvenanmaalla kansainväliseen pelaajakehitystapahtumaan ja pelaa tällä hetkellä vuotta vanhempien Alueliiga-paikasta. Ahvenanmaalla kovia vastustajia vastaan pelatusta viidestä pelistään Ilves voitti kolme, mutta silti monet olivat sitä mieltä, että Ilves oli tapahtuman paras joukkue. Iloinen, aktiivinen ja kypsä pelaaminen ihastutti varsinkin Västeråsin joukkuetta.

”Västeråsin valmentajat tulivat juttelemaan ja kertoivat, kuinka he haluaisivat alkaa tekemään yhteistyötä meidän kanssamme. He kutsuivat meidät keväällä vieraakseen ja luonnollisesti suostuimme tähän. Koitamme järjestää myös vastavierailun Tampereelle syksyllä. Tiedä, vaikka tästä saataisiin isompikin yhteistyökuvio seurojen välille”, Maja kertoo.

Ilveksen pitkään kestänyt pitkäjänteinen työ junioreiden kehittämisessä näkyy hyvin monissa ikäluokissa. Sekä miesten että naisten edustusjoukkueisiin on noussut jo useita kansallisen tason kärkipelaajia ja juniorimaajoukkueissa nähdään selkeästi enemmän Ilves-pelaajia kuin vaikkapa kymmenen vuotta aikaisemmin.

”Kyllä Ilveksen linja on todella hyvä! Seurassa on todella paljon hyviä valmentajia, myös tyttöpuolella, ja seuran yhtenäinen linjaus tekee valmennuksesta helpompaa. Olen erittäin ylpeä siitä kokonaisvaltaisesta valmennuksen kulttuurista, minkä seura on luonut”, Maja toteaa.

Tuttua on, että nälkä kasvaa syödessä ja niin myös Ilves T07 hamuaa lisää kansainvälistä kokemusta ja menestystä. Poikajoukkueet ovat jo saaneet kutsuja koviin eurooppalaisiin turnauksiin useissakin ikäluokissa ja samaa on odotettavissa myös tyttöpuolella.

”Kyllähän tuo Västeråsin kuvio on loistava alku kansainvälisille yhteistyökuvioille. Meillä on niin potentiaalinen ja taitava joukkue. Työnteon jatkuessa alkaa kutsuja tulla myös pohjoismaita kauempaa. Nuo kansainväliset ottelut ovat niin paljon kovempia kuin kotimaiset mittelöt, että ne myös kehittävät pelaajia huomattavasti. Tosin ulkomaille matkustaminen syö myös vanhempien kukkaroa melko lailla, joten aina kaikkia haluttuja matkoja ei voida toteuttaa”, jatkaa valmentaja.

Tämä on yksi sellainen Ilves-joukkue lisää, joka kannattaa ottaa seurantaan. Seuraamalla näitä tyttöjä pääsee itse näkemään, kuinka nuorista tytöistä kasvaa kansainvälisestikin hyvin pärjääviä huippupelaajia. Valmentajalla onkin jo tavoitteet hyvin tiedossa.

”Lyhyellä tähtäimellä on tavoitteena voittaa oma Pirkkahalli-turnaus nyt tammikuussa sekä kesän kovassa kansainvälisessä turnauksessa Ruotsissa päästä neljän parhaan sakkiin. Pitkällä tähtäimellä on tavoitteena voittaa Laura Kalmari -turnaus eli C-tyttöjen suomenmestaruus. Näihin tuloksiin päästään, kun saadaan pelaajia kehitettyä paitsi yksilöinä, jalkapalloilijoina ja kokonaisvaltaisina urheilijoina myös joukkueena, pitkäjänteisesti ja seuran linjaa noudattaen”, Maja toteaa.

Ilveksen järjestämä Pirkkahalli-turnaus tytöille pelataan 19.-20.1. Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa sekä Jalitsu-hallissa. Turnaukseen osallistuvat ikäluokat T13, T12, T11 sekä T10. Tervetuloa seuraamaan tyttöjen pelejä ja kannustamaan Ilvekset voittoihin!

23.01.2019 10:50Suomen Cup viikonloppu: la Ilves-RoPS ja su Ilves/2-TamU
23.01.2019Naatan Skyttä maalinteossa U17-turnauksessa
22.01.2019Ilveksen junioriakatemioissa luodaan huippujalkapallon perustaa
22.01.2019Ilveksen A-pojat ja Ilves/2 voitokkaina viikonloppuna
21.01.2019Ilveksen Pirkkahalliturnaus oli jälleen menestys
21.01.2019Maalivahtiklubi jatkuu kevään ajan - vielä ehdit mukaan!
17.01.2019Inside Ilves: Valmentaja Jouko Turunen sytyttää junioreita omatoimiseen harjoitteluun
16.01.2019Maalivahtipäivä kokosi nuoret veskarit Pirkkahallille
15.01.2019Perinteinen tyttöjen Pirkkahalliturnaus pyörähtää taas käyntiin
10.01.2019Ilves junioreille uusi Facebook -sivu

Siirry arkistoon »