Ilves D-akatemian turnausmatka oli menestys monella muotoa

07.02.2019

Ilves juniorit osallistuivat toissa viikonloppuna 26.–27. tammikuuta kovatasoiseen kansainväliseen turnaukseen Liettuassa. Joukkue sijoittui turnauksessa toiseksi, häviten ainoastaan finaalissa Atalantan todella vahvalle joukkueelle. Matkan varrella Ilves eteni muutoin voitosta voittoon, kaataen jopa nimekkään Liverpoolin alkulohkossaan.

Valmentaja Jani Tulehmo oli erittäin tyytyväinen turnauksen antiin: ”Lähdettiin turnaukseen mittaamaan tasoamme ja kyllä se huomattiin, että hyvällä mallilla meidän toimintamme on. Pelaamisen taso antoi meille todella paljon uskoa omaan tekemiseen, sillä niin moni harjoiteltu asia toimi pelitilanteissa. Ja tämähän on nimenomaan usean hyvin harjoitellun vuoden saavutus, ei pelkästään lähikuukausien”, hän toteaa ylpeänä.

Ilves menestyi turnauksessa paitsi tuloksellisesti, myös ilvesläisen jalkapalloilun lähettiläänä. Joukkueen viihdyttävä ja älykäs pelaaminen herätti kiinnostusta muissa joukkueissa ja kontakteja saatiin luotua suuntaan jos toiseenkin. Joukkueen tekemisiä seurattiin myös Suomessa laajalti myös yli seurarajojen. Live-lähetyksiä seurattiin, joukkueen some-päivityksiä jaettiin ja viikonlopun aikana koko jalkapalloileva Suomi tiesi Ilveksen hyvästä menestyksestä.

Kiinnostus hyvää jalkapalloa pelaavaa sekä sympaattista joukkuetta kohtaan poiki myös useitakin turnauskutsuja ympäri Eurooppaa. Joukkueella on toki kiinnostusta lähteä, mutta kustannukset on pidettävä kurissa, joten on tarkoin harkittava, mihin voi lähteä ja mitkä täytyy jättää väliin. ”Meidän täytyy tarkoin harkita, mihin resurssimme käytämme. Toki, jos löytyy lisää yhteistyökumppaneita, jotka haluavat saada kauttamme näkyvyyttä maailmalle, otamme heidät avosylin vastaan”, Tulehmo hymyilee. ”Nuo kansainväliset turnaukset ovat oikeasti niin näkyviä tapahtumia ulkomailla, että kyllähän meidän matkassamme saa yritykselle näkyvyyttä runsaastikin”, hän jatkaa.

Ilveshän järjestää joka kesä erittäin kovatasoisen turnauksen itsekin. Ilves Cup on kilpajoukkueiden turnaus, jossa kansallinen kärki ottaa mittaa toisistaan. Tätä turnausta on alettu kehittämään myös kansainvälisempään suuntaan. Useampikin Ilves-joukkue on herättänyt niin paljon kiinnostusta vieraillessaan kansainvälisillä kentillä, että joukkueita on mahdollista houkutella myös Tampereelle.

Suurin haaste aina "seuraavat harjoitukset"

Tällä hetkellä joukkueen tähtäimessä on loppukauden Madrid-Cup, jossa jälleen on mahdollisuus mitata joukkueen tasoa eurooppalaisiin huippujoukkueisiin. Kotimaassa joukkue tekee paljon yhteistyötä esimerkiksi HJK:n ja TPS:n kanssa ja Etelä-Länsi -sarjakin on tulossa huhtikuussa, joten tiukkoja otteluita on luvassa lähitulevaisuudessakin. ”Kyllä meille aina suurin haaste on seuraavat harjoitukset. Niissä pyritään aina oppimaan ja kehittymään, jotta olisimme valmiimpia haastamaan kovia joukkueita jatkossakin”, Tulehmo kertoo.

Joukkueen kapteeni Juho Lähteenmäki oli syystäkin ylpeä joukkueestaan: ”Olihan se huikea tunne, kun voitettiin Liverpool ja edettiin turnauksessa muutenkin pitkälle. Tehtiin koko joukkueena hyvin töitä ja saatiin siitä palkinto”, hän kertoo harjoituksiin valmistautuessaan. Juho on myös varma siitä, että mikäli he jaksavat jatkossakin tehdä kovasti töitä, niin aikuisiässäkin he pystyvät samanlaisiin saavutuksiin. Lupaa hyvää siis koko suomalaiselle jalkapallolle!

Taitava Arttu Tulehmo palkittiin turnauksen parhaana hyökkääjänä. Tämä ikäisekseen erittäin älykäs pelinrakentaja herätti ihastusta kokonaisvaltaisella pelinhallinnallaan. Messiä esikuvanaan pitävä Arttu on kapteenin kanssa samoilla linjoilla työntekemisen merkityksestä: ”Vielä täytyy tehdä enemmän töitä, että pystytään lisää voittoja ottamaan. Olisihan se kivaa, jos reilun kymmenen vuoden päästä juniorit pitäisivät minua esikuvaan”, Arttu toteaa. Pojat kehottavatkin ihmisiä jatkossakin seuraamaan heidän edesottamuksiaan. ”Meidän pelejämme kannattaa katsella, niissä näkee paljon hyviä suorituksia”, kapteeni Juho kertoo. ”Ja minä lupaan pistää palloa pussiin. Mieluiten teen siten, että harhautan pari vastustaaja ja ammun pallon alanurkkaan!” Arttu innostuu.

Katso poikien ja valmentaja Jani Tulehmon videohaastattelu (pitkä versio):

23.08.2019Talvitoiminnan paikkoja lisätty!
22.08.2019D-akatemia kovassa vireessä - Kauden huipennus Madridin turnauksessa lähenee
20.08.2019Ilves-päivä Särkänniemessä huomenna keskiviikkona 21.8.
07.08.2019Ilmoittautuminen talvitoimintaan auki
05.08.2019Ilvekselle suomenmestaruus - erityisryhmien joukkue ylivoimainen
03.08.2019Streamauksen aikataulu Silja-turnauksessa
01.08.2019Markus Paananen on valittu Palloliiton naisten ja tyttöjen pelaajakehitystiimiin
30.07.2019C-pojat valmiina SM-turnaukseen
24.07.2019SuperPark Futiskoulu ensi viikolla!
23.07.2019Kesäkuun Kuukauden Kotipizza-pelaajat ovat Niilo Ala-Nikkola (P07) ja Netta Hyvärinen (T07)

Siirry arkistoon »