Juuso edusti Ilvestä Stoken leirillä

08.04.2019

cdd30364-0dbb-4515-a753-d2b750a2384d.jpg

Englannin toiseksi vanhin jalkapalloseura Stoke (per. 1863) on jo muutaman vuoden järjestänyt kesäisin harjoitusleirejä junioreille, joihin suomalaisilla pelaajilla on ollut mahdollisuus osallistua. Leireiltä on kutsuttu ikäluokkansa kärkeä myös Englannissa pidettävälle leirille.

Viime kesänä Heinolan leirille osallistui myös Juuso Venemies Ilveksen P08 Edustuksen riveistä. Nuori laitapelaaja vakuutti Stoken valmennuksen ja sai kutsun ainoana suomalaisena 08-pelaajana Englannin leirille. Helmikuussa Juuso pääsikin lähtemään matkaan isänsä Pasi Venemiehen kanssa. Juuson joukkueen vastuuvalmentaja toimiva Pasi pääsi myös ammentamaan samalla valmennustaitojaan seuraamalla perinteikkään englantilaisseuran harjoittelua.

Juuso pärjäsi leirillä mielestään ”ihan hyvin”, vaikkei ymmärtänytkään ihan kaikkia englanninkielisiä ohjeita. Paljon pienpelaamista suunnanmuutoksineen sisältävät harjoitteet eivät kuitenkaan kielipäätä vaatineet, ja niissä Juuso kertoikin olleensa ”aika kärkipäätä”. Valmentajien palaute oli tsemppaavaa ja muutenkin positiivista ja kotiläksyksi annettiin harjoitella taitoa yhä enemmän.

Leiri antoi Juusolle todella paljon lisää motivaatiota harjoitteluun ja vahvisti unelmaa päästä jalkapalloammattilaiseksi. Isän kanssa kuitenkin on sovittu, että koulunkäyntiin keskitytään täysillä. Ainakin kielet täytyy hyvin oppia, samoin matematiikka. Että osaa sitten tehdä hyvän sopimuksen tulevaisuudessa…

Pasi oli vaikuttunut Stoken resursseista. Vaikka seura ei Englannin isoimpiin kuulukaan, ovat puitteet seuralla kunnossa. ”Harjoituskeskuksessa on 12 kenttää, mikä kieltämättä aiheutti lievää kateutta. Vielä kun seuran stadion vetää 30 000 katsojaa ja työllistääkin 400 ihmistä, niin puhutaan ihan eri mittakaavan resursseista”, hän kertoo. Ihan kaikessa ei englantilaiset kuitenkaan suomalaisia, tai ainakaan ilvesläisiä, peittoa. Ruokailutottumukset ja ravintoasiat ylipäätään eivät olleet läheskään yhtä terveellisellä pohjalla kuin Tampereella ja Suomessa yleensä.

Tulevalta Juuso odottaa ”hyvää kautta ja paljon maaleja”. Nuorukainen odottaa myös kesän ulkomaan turnauksia jo vesi kielellä. Joukkue matkaa alkukesästä Hollantiin ja loppukesästä Ruotsiin. ”Lähdetään hakemaan lisää kokemuksia kansainvälisestä pelitemmosta. Aikaisemmin olemme pelanneet Ahvenmaalla ruotsalaisia joukkueita vastaa. Näissä otteluissa pojat ovat huomanneet, miten paljon fyysisempää ja nopeampaa pelit ovat”, Pasi toteaa.

Juuso luonnollisesti seuraa myös edustusjoukkueen otteita Veikkausliigassa. Aivan kultaan asti Juuso ei usko Ilveksen yltävän, mutta hopea tai pronssimitali on kuulemma tulossa. ”HJK:lla on paljon enemmän rahaa ja ne voi ostaa parempia pelaajia”, oli tulevan ammattilaisen analyysi mestaruuden voittajaksi. Isä ja valmentaja Pasi ei kuitenkaan ole yhtä varma Klubin voitosta kuin poikansa. ”Sarja on varmasti tasaisempi ja Ilves on Jarkko Wissin johdolla tehnyt jo monta vuotta hyvää työtä. Rahalla saa kyllä taitoa, mutta hyvä joukkuehenki rakennetaan yhdessä töitä tekemällä. Kyllä Ilveksellä on mahdollisuus kultaankin”, hän analysoi.

Pistäkää siis Juuson nimi omiin ”seurattavien pelaajien” listalle ja käykää katsomassa tämänkin ikäluokan pelejä. Siellä niitä tulevaisuuden tähtipelaajia on kehittymässä!

8aef04ed-1122-42a8-bd71-3459f15c9cda.jpg

17.01.2020Juho Talvitie Manchester Unitedin testissä
10.01.2020Maksim Stjopin U17-maajoukkueen matkaan
09.01.2020Tampereen Urheiluakatemia tyttöjen urheiluakatemiaturnauksessa Eerikkilässä
13.12.2019Anna aineeton joululahja - lahjoituksella HOPA-rahastoon tuet juniorijalkapalloa
13.12.2019Ilveksen ja Fressin yhteistyö mahdollistaa jatkuvan tuen omalle juniorijoukkueelle!
12.12.2019Ilves on mukana NääsMaas-kyytipilotissa - testivaihe alkoi tällä viikolla
05.12.2019Ilves-Appiin uusi ominaisuus, auttaa vanhempia
05.12.2019K-Citymarket Turtolan K-Plussa-sponsorointiyhteistyöstä kertyvä tuki kohdennetaan Ilveskentän toimintaympäristöön
03.12.2019 10:00Parasta aikaa yhdessä! Veikkausliigakausikortti Ilves-juniorin vanhemmalle vain 60 euroa
01.12.2019Ilveksen Instassa jalkapalloaiheinen joulukalenteri

Siirry arkistoon »