Joni Lehtonen tyytyväinen UEFA PRO -matkan antiin

05.06.2019

WhatsApp_Image_2019-06-05_at_16.11.09.jpeg

Ilveksen talenttivalmennuksen johtaja sekä miesten kakkos- ja A-nuorten valmennustiimiin kuuluva Joni Lehtonen suorittaa parhaillaan UEFA PRO -valmentajatutkintoa. Huippujalkapallovalmentajille suunnatussa koulutuksessa valmentajat tutustuvat niin kotimaisten kuin ulkomaistenkin joukkueiden toimintaan. Joni valitsi kohteekseen Ilveksen yhteistyöseuran FC Midtjyllandin, jonne hän lähti reilun viikon mittaiselle jaksolle seuranaan lahjakas nuorten maajoukkuepelaaja Eetu Mömmö.

Jakson aikana Eetu harjoitteli paikallisen U17-joukkueen mukana ja Joni puolestaan seurasi harjoittelua ja osallistui seuran toimintaan olemalla mukana palavereissa sekä muissa tapahtumissa. ”Eetun osalta oli ehkä hiukan huono ajankohta, sillä Tanskassa kausi on loppumaisillaan ja heidän harjoittelunsa oli jo kevyempää kuin normaalisti. Mutta hyvin Eetu pärjäsi muiden joukossa ja kyllä hänen tekemisiinsä oli seurajohto erittäin tyytyväinen. Heillä oli pelaajille testit, joissa Eetu pärjäsi myös erinomaisesti”, Joni kertoo nuoren suojattinsa edesottamuksista.

Myös Joni koki jälleen saavansa paljon vierailultaan. ”Tämä oli nyt kolmas kerta, kun olin täällä Midtjyllandin luona. Joka kerta olen aina saanut jotain uutta ja päässyt myös paremmin sisään seuran toimintaan. Varsinkin nyt, kun reissu kestikin selvästi pidempään kuin normaalit kolmen päivän reissut, niin ehti paneutumaan aivan eri lailla toimintoihin”, Joni kertoo. ”Ei Tanskassa valmentaminen oikein muutoin eroa meidän toiminnastamme, mutta olosuhteet luovat sen merkittävän eron. Resurssit ovat niin paljon isommat, jolloin henkilökuntaa on enemmän tekemässä seuran ympärillä ja toimenkuva on jokaisella tarkempi. Myös mahdollisuus scoutata ja rekrytoida pelaajia isommasta massasta mahdollistaa kovemman ja tasaisemman joukkueen muodostamisen. Erikoista oli se, että heillä on myös silmien toimintaan keskittyvä valmennus. Pelaajien silmien toimintaa testattiin ja jos havaittiin jotain, niin välittömästi aloitettiin myös toimenpiteet sen korjaamiseksi. Eetukin testattiin ja selvisi puhtain paperein”, Joni naurahtaa.

Joni lähti mukaan koulutukseen saadakseen selville, mihin hänen jatkossa kannattaisi keskittyä. ”Olen ollut kokonaan junnupuolella huolehtimassa pelaajakehityksestä, mutta halusin selvittää, olisiko edustusjoukkueen valmennus kuinka kiinnostavaa. Kyse on kuitenkin melkoisen eri tyylisestä valmennuksesta. Molemmissa suuntauksissa on puolensa, enkä aivan vielä osaa sanoa kumman polun lopulta valitsen. Erittäin mielenkiintoista on kyllä ollut perehtyä sellaisiin valmennuksellisiin seikkoihin, jotka eivät ole tulleet juniorijoukkueissa ajankohtaisiksi”, valmentajavelho avaa motiiviansa.

”Ilveksessä on monta vuotta tehty todella hyvää työtä ja useita pelaajia on saatu kehitettyä ikäluokkansa huipulle. Tämä on seurausta hyvien ja motivoituneiden valmentajien tekemästä työstä ja se taas entisestään nostaa myös heidän haluansa kehittää itseään. Ilveksessä on siis käynnissä erittäin positiivinen oravanpyörä”, Joni kertoo hymyillen. ”Seurassa on todella hyvä ilmapiiri valmentajien kesken ja seura mahdollistaa motivoituneiden valmentajien osallistua koulutuksiin”, hän vielä jakaa kiitosta seuralleen.

18.06.2019 15:00Torille juhlimaan Ilveksen Cup-mestaruutta
14.06.2019Tampereen Ilves ja Volkswagen Tampere jatkavat yhteistyötään
13.06.2019Ilves P08 kovassa Rotterdamin turnauksessa
06.06.2019Vielä ehdit mukaan 2011-12 syntyneiden tyttöjen Taitokouluun!
05.06.2019Joni Lehtonen tyytyväinen UEFA PRO -matkan antiin
01.06.2019Tule meille töihin!
23.05.2019Ilves mukaan #futisauto-hankkeeseen
21.05.2019Tule mukaan maalivahtileirille 3.-4. kesäkuuta!
17.05.2019Varmista nyt paikkasi Futis-Liigan kesäkuun alun Futiskoulussa!
15.05.2019Kesätaitokoulu alkaa perjantaina

Siirry arkistoon »