Ilves P08 kovassa Rotterdamin turnauksessa

13.06.2019

Ilveksen juniorityön vahvat otteet niin koti- kuin ulkomaisilla kentillä ovat mahdollistaneet sen, että kutsuja Euroopan kovimpiin turnauksiin tulee useita joka ikäluokalle. Poikien 08-joukkue suuntasi kesäkuun alussa Hollantiin, Rotterdamin kovatasoiseen Sport Chain Cupiin.

Alkulohkon viidestä ottelusta tuli kolme voittoa ja kaksi tappiota, mikä merkitsi jatkopelien osalta kamppailua sijoista 17-32. Seuraavassa vaiheessa Ilves pelasi kaksi ottelua voittaen HJK:n ja pelaten tanskalaisen Køge BK:n kanssa tasan. Finaalipäivän molemmat ottelut päättyivät keltaisten voittoihin ja näin ollen lopulliseksi sijoitukseksi tuli 21.

Ilves hävisi siis ainoastaan kaksi ottelua tässä turnauksessa. Ensimmäinen tappio tuli turnauksen parasta joukkuetta, Hoffenheimia vastaan ja toisessa pelissä Rotterdamin joukkue yllätti Ilveksen onnistumalla tekemään jokaisesta tilanteestaan maalin.

Päävalmentaja Jan-Erik Kotka on kuitenkin tyytyväinen joukkueensa esitykseen. ”Hoffenheim, vaikka hävisikin finaalin rankkareilla, oli kiistatta kovin joukkue tässä turnauksessa. He pelasivat kyllä kaunista ja tehokasta jalkapalloa. Olen kuitenkin tyytyväinen siihen, että pystyimme pelaamaan omaa peliämme ja saimme harjoitellut asiat näkymään niissä. Hallitsimme suurinta osaa peleistä, voitimme pallollisena 1vs1-tilanteita ja saimme pitkiäkin kuljetuksia onnistumaan” Jan-Erik tyytyväisenä kertaa kuulumisia. ”Parhaat pelaajamme pärjäävät mainiosti kovimpiakin joukkueita vastaan, nyt haasteena on saada vielä useampi pelaaja nostamaan tasoaan”, hän vielä jatkaa.

”Suurin ero meidän ja eurooppalaisten pelaajien välillä on siinä, että he elävät paremmin pelissä. He ovat heti katkon tullessa valmiina jatkamaan peliä, tietäen mitä tehdä. Meidän pelaajillemme katko on ikään kuin pieni tauko, jolloin voi henkäistä ja nostaa selkää. Tähän täytyisi mielestäni kiinnittää huomiota heti aivan pienimpien junnujen kanssa. Vaatia nopeampaa reagointia ja totuttaa heidät jatkuvaan pelaamiseen. Myös niin oman maalin puolustaminen viimeiseen asti on heillä huipussaan. Sekin täytyisi harjoittelussa ottaa enemmän huomioon. Aina kun vastapelaajalla on harjoituksessakin mahdollisuus maalintekoon, se pitää pyrkiä estämään. Samalla siinä tulee harjoitettua myös maalintekoa, kun joka kerta yrittää maalintekoa paineen alla. Tähän meidänkin joukkueemme keskittyy nyt tulevissa harjoituksissa”, valmentaja analysoi pelaajiensa eroavaisuuksia eurooppalaisiin vastustajiinsa. ”Meidän täytyy myös saada pelaajista taitavampia pallon kanssa. Se koskee niin joukkueharjoittelua kuin omatoimista harjoittelua. Pallon kanssa on vietettävä vaan enemmän aikaa. Pelaajat kuitenkin tulevat harjoituksiinkin hyvissä ajoin, se aika kannattaisi käyttää ainakin pallon kanssa tekemiseen”, Jan-Erik korostaa.

Kovat kansainväliset turnaukset Jan-Erik pitää monella tavoin tärkeinä. ”On erittäin hyvä, että niin pelaajat, valmentajat kuin vanhemmat näkevät sen tason, missä kansainvälisessä kentässä mennään. Nythän me aika tarkkaan tiedämme kansallisella tasolla kykymme. Pelaajien henkilökohtaiset kehitysalueet tarkentuvat kovia pelejä seuraamalla” valmentaja innoissaan kertoo. ”Suomessa saadaan aivan liian vähän todella kovia otteluita. Vuotta vanhempia vastaan pelaaminen on kuitenkin hiukan eri juttu, kuin pelata oman ikäluokan otteluita. Hollantiin emme pysty kerran kuussa matkustamaan, mutta jos vaikka ruotsalaisten joukkueiden kanssa saisi yhteistyötä lisättyä, se palvelisi meitä todella paljon”, hän vielä jatkaa.

Jan-Erikillä itsellään on kokemusta useammalta vuodelta eri turnauksista ympäri Eurooppaa. ”Kyllä kehitys on viimeisten 10 vuoden aikana ollut merkittävää. Suomalaiset kärkijoukkueet, Ilves etunenässä, pärjäävät todella hyvin. Suuntaus on oikea ja kehitystä tulee jatkossakin”, hän vielä lopuksi analysoi.

05.12.2019Ilves-Appiin uusi ominaisuus, auttaa vanhempia
05.12.2019K-Citymarket Turtolan K-Plussa-sponsorointiyhteistyöstä kertyvä tuki kohdennetaan Ilveskentän toimintaympäristöön
03.12.2019 10:00Parasta aikaa yhdessä! Veikkausliigakausikortti Ilves-juniorin vanhemmalle vain 60 euroa
01.12.2019Ilveksen Instassa jalkapalloaiheinen joulukalenteri
26.11.2019Merkittävässä Captain's Ball -gaalassa tunnustuksia Ilveksille
21.11.2019Poikien U15-turnaukseen mukaan kaksi Ilves-pelaajaa
20.11.2019Matkalaskut 2019 huomioitavaa
12.11.2019Palkitut edustusjoukkueiden päättäjäisissä ja toimihenkilöpäättäjäisissä
11.11.2019Ilveksen Janne-Pekka Laine Suomen U19-joukkueen mukana EM-karsintaturnaukseen Tanskaan
09.11.2019Ilves on tehnyt yhteistyöseurasopimuksen LeKi-futiksen kanssa

Siirry arkistoon »