D-akatemia kovassa vireessä - Kauden huipennus Madridin turnauksessa lähenee

22.08.2019

WhatsApp_Image_2019-08-22_at_18.22.04.jpeg

Ilveksen D-akatemia eli P13-ikäluokka osallistui elokuun alussa Vantaalla ikäluokkansa epäviralliseen SM-turnaukseen. Turnaukseen olivat alkukarsintojen kautta selviytyneet 15 ikäluokan kärkijoukkuetta sekä isäntäjoukkue VJS.

Alkulohkossa Ilves oli ylivoimainen voittaja puhtaalla pelillä. FC Espoo ja VPS kaatuivat 3-0 ja KäPa 2-0, joten varsinkin puolustuspeli toimi timanttisesti. Myös pudotuspelit alkoivat Ilvekseltä vahvasti, kun PKKU kaatui myös 3-0-lukemin. Välieräottelussa JäPS:iä vastaan Ilves joutui ensimmäisen kerran tiukoille. JäPS onnistui alussa karkaamaan 0-2 johtoon, mutta valmennus onnistui taktisilla muutoksillaan herättämään joukkueen taistelemaan vielä voitosta, jopa alivoimaisena. ”Otimme riskin ja siirryimme kolmen pelaajan alakertaan, jota ei ollut koskaan aikaisemmin edes kokeiltu, ja se toimi”, kertoo akatemian päävalmentaja Petri Plym. ”Saatiin nopeasti kavennus, mutta sen jälkeen yksi pelaajista sai toisen keltaisen ja lensi suihkuun. Siitä huolimatta saatiin painostettua ja iskettyä ensin tasoitus ja sen jälkeen vielä voittomaalikin”, hän jatkaa. 

Finaalissa Ilves kohtasi KuPS:n, joka lopulta oli hiukan terävämpi ja vei turnausvoiton nimiinsä 4-1-voitolla. Valmennus oli kuitenkin kokonaisuutena tyytyväinen joukkueen edesottamuksiin. ”Pystyimme hienosti kantamaan ennakkosuosikin paineet, sillä meidät laskettiin etukäteen HJK:n ja KuPS:n ohella aivan turnauksen kärkijoukkueiksi”, valmentaja Plym ylpeänä toteaa.

Syksy jatkuu Etelä-Länsi Liigan mitalisarjan otteluilla. Kevätkierroksen toinen tila olisi tarkoitus muuttaa pykälää paremmaksi ja siihen hyvin motivoitunut ja lahjakas joukkue sai lopputurnauksesta lisää virtaa. Pahin vastustaja HJK kohdataan Kaupissa lauantaina 31.8. klo 15.00 ja siihen otteluun luonnollisesti halutaan saada paljon keltavihreää yleisöä kannustamaan poikia. Sarjan päätösottelu puolestaan pelataan lauantaina 12.10., jolloin vieraaksi Kauppiin saapuu PKKU.

Tasonmittaus Madridissa

Kauden varsinainen huipentuma on kuitenkin osallistuminen yhteen Euroopan kovimmista junioriturnauksista, Madrid Football Cupiin. Ilves lähtee tähän turnaukseen mittaamaan sekä joukkueen että yksittäisten pelaajien tasoa suhteessa ikäluokan huippujoukkueisiin ja -pelaajiin. Turnaukseen osallistuvista joukkueista ehkä ne nimekkäimmät ovat FC Barcelona, Getafe, PSG, FC Porto, Bayern München, Atletico Madrid sekä Chelsea. 

Turnaus alkaa heti todellisella helmellä – avauksessa vastaan asettuu ranskalainen PSG. Lohkossa Ilves kohtaa lisäksi japanilaisen Kawasaki Frontalen sekä ruotsalaisen IFK Lidingön. Tavoitteena Ilveksellä on olla lohkossaan vähintään toinen, jotta pääsisi pelaamaan paremmista sijoituksista. Tavoite on kova, mutta realistinen. Ilvespelaajat uskaltavat lähteä voittamaan jokaista ottelua, eikä nimekäskään vastustaja aiheuta vääränlaista kunnioitusta.

Tätä silmällä pitäen on harjoittelun isona teemana ollut positiivinen tilanteenvaihto. ”Oletuksena on, että joudumme aika paljon otteluissa puolustamaan eli mitä tapahtuu sen jälkeen, kun saamme pallon haltuumme”, avaa Plym joukkueen valmistautumista kovaan turnaukseen. ”Aivan turnauksen alla käydään läpi vielä hieman normaalia syvemmällä puolustamista”, jatkaa hän vielä.

Turnaus pelataan todella nopeassa rytmissä ainoastaan kolmessa päivässä. Pelit pelataan 13.-15.9.2019, jolloin kannattaa tarkkailla myös Ilveksen sosiaalisen median kanavia.

Koko Ilvesperhe toivottaa D-akatemialle tsemppiä sekä ELL-mitalisarjaan että Madridin turnaukseen!

WhatsApp_Image_2019-08-22_at_18.22.03.jpeg

Madrid Football Cupin sivut
ELL-sarjan sivut

Joukkueen sivut
IG @ilvesp06edustus
Twitter @IlvesJrP06

24.02.2020Helmikuun kuukauden vapaaehtoinen - Satu Huuhtanen
20.02.2020Maalivahtiklubi - Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita saamaan oppia
19.02.2020Ilveksen arkistot järjestetty Urheilumuseossa - pala suomalaista urheiluhistoriaa
17.02.2020UEFA C -valmentajakoulutus - Ilves ensimmäistä kertaa järjestäjänä
03.02.2020Edustusjoukkueiden palautekyselyn tulokset
31.01.2020A- ja B-pojat aloittavat SM-karsinnat
28.01.2020Maksim Stjopin ja Tuuli Enkkilä Kultainen kiekko -stipendin saajina
25.01.2020Poikien U17-maajoukkue viidennelle sijalle Minskin turnauksessa - Ilveksen edustusjoukkueen uudet nuoret mukana
24.01.2020Inside Ilves: Marco Baruffato - kansainvälisiä tuulahduksia
23.01.2020Ilves ry. hakee poikien valmennuspäällikköä

Siirry arkistoon »