Valtakunnallinen toisen asteen haku käynnissä - Tampereelle voi hakea nyt jalkapallon huippuympäristöön

28.02.2020

WhatsApp_Image_2020-02-27_at_11.19.56.jpeg

Tampere Football Academyn kokonaisuudesta vastaava Valtteri Kumpuniemi ohjeistamassa pelaajia.

Ilves yhdessä Tampereen Urheiluakatemian, urheilupainoitteisten koulujen sekä muiden seurojen ja sidosryhmien kanssa toteuttaa kansallisesti huipputasoista toisen asteen opiskeluiden ja jalkapallon yhdistämistä mahdollistavaa ”urheilijanpolkua” Tampereella. Useat huippupelaajat, kuten Heidi Kollanen ja Lauri Ala-Myllymäki ovat yhdistäneet menestyksekkäästi huippujalkapallon ja laadukkaan opiskelun Tampereella.

Urheilijanpolulla on tarkoitus mahdollistaa, että urheilijoilla on kansainvälisen vertailun kestävä toimintaympäristö, jossa he voivat saavuttaa oman potentiaalinsa urheilussa ja muilla elämänaloilla. Toimintaympäristö koostuu laadukkaasta lajivalmennuksesta, henkilökohtaisesta fysiikkavalmennuksesta, psyykkisestä valmennuksesta, hieronta-, lääkäri- ja fysioterapiapalveluista, ravintovalmennuksesta sekä tarvittaessa muista urheilijan tukitoimista.

Nyt auki olevassa toisen asteen yhteishaussa on pääsääntöisesti 2004-syntyneiden vuoro hakea kouluun. Ilves, muut sidosryhmät sekä toimijat toivottavat tervetulleeksi kaikki toisen asteen hakijat. Yhteishaku on auki 10.3. saakka. Mukaan voi hakea niin Tampereen alueelta kuin muualtakin Suomesta.  

Uutta Tampereella, Tampere Football Academy (TFA) tytöille

Suomen Palloliitto käynnisti elokuussa 2019 Tampere Football Academyn toiminnan tytöille. TFA-toimista vastuussa oleva Ilveksen tyttöjen talenttivalmentaja Valtteri Kumpuniemi kertoo, että TFA pyrkii tarjoamaan laadukasta ja nuoria kehittävää harjoittelua hyvissä olosuhteissa.

Kaikkein tärkeimpänä asiana Kumpuniemi pitää, että TFA-valmennuksella pystytään auttamaan pelaajia kokonaisvaltaisesti. ”Kaikki muuttujat on pyritty ottamaan huomioon, niin fyysisessä valmennuksessa, lajivalmennuksessa, ravintovalmennuksessa kuin henkisessäkin valmennuksessa. Ja hoitoketjut toimivat TFA:ssa myös, jos on jotakin ongelmaa”, hän täydentää.

”Koko TFA:n ajatus on se, että pyritään luomaan parempi arki, parempien harjoitusaikojen avulla. Tavoite on, että tekeminen on laadukasta ja että pelaajien kokonaispaketti olisi paremmin suunniteltu. Harjoitukset pyritään pitämään aamukahdeksan ja iltapäivän kello viiden välillä. Pelaajilla pitäisi olla täällä hyvä olla ja hyvä kehittyä, ympäristö on riittävän haastava sekä tasokas. Pelaajat pääsevät eteenpäin ja TFA toimii loistavana steppinä pelaajille ennen seuraavaa tasoa”. Kumpuniemi sanoo.

TFA:n harjoitukset ovat maanantaisin, tiistaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin. Football Academy pyrkiikin siihen, että illat jäävät pelaajille kavereita, perhettä, omatoimista harjoittelua ja mahdollisesti jopa muita harrastuksia ja itse opiskelua varten. ”Kyllä tuo harjoittelun ja arjen yhdistäminen on iso juttu”, Kumpuniemi päättää.

Yhteistyössä mukana useita toimijoita

Tyttöjen TFA ja poikien urheilijanpolkuohjelmaa toteutetaan samoilla toimintaperiaatteilla yhteistyössä Suomen Palloliiton, Olympiakomitean, Tampereen Urheilakatemian, Varalan Urheiluopiston, Sammon keskuslukion ja Tredun kanssa.

TFA:n kenttävalmennuksessa mukana ovat naisten päävalmentaja Mika Lahtinen, maalivahtien päävalmentaja sekä videoanalyytikko Mauri Heinonen ja Palloliiton Läntisen alueen aluevalmentaja Markus Paananen. Kokonaisuudesta vastaa talenttivalmentaja Kumpuniemi. Poikien urheilijanpolun valmennuksesta vastaavat A-poikien talenttivalmentaja Joni Lehtonen ja B-poikien päävalmentaja J-P Berg.

Valmentajia tukee useat muut toimijat, kuten Ilveksen fyysisen valmennuksen päävalmentaja Heli Rekimies sekä fysioterapeutti Vesa-Pekka Tuomaala, hieroja Ville Korpela sekä muut tukipalveluiden asiantuntijat. Muun muassa Varalan Urheiluopistosta toiminnassa mukana ovat fysiikkavalmentaja Tiia Hautala, fysioterapeutti Eetu Autio ja ravintovalmentaja Titta Mehtänen.

Lisätietoja:

Ilveksen puolesta lisätietoja aamuvalmennuksesta ja kouluihin hakemisesta antavat valmentajat tai urheilutoimenjohtaja Janne Räsänen, 040 7495199, janne.rasanen(at)ilves.fi.

WhatsApp_Image_2020-02-27_at_11.19.48.jpeg

TFA-pelaajia Pirkkahallin viivalla.

Tampereen Urheiluakatemia

Tampereen Urheiluakatemia on urheilun yhteistyöverkosto, joka tukee urheilijoita, valmentajia ja seuroja koko urheilijanpolulla. Suurin osa toisen asteen opiskelevista akatemiaurheilijoista opiskelee kahdessa urheiluoppilaitoksessa: Sammon keskuslukiossa ja Tampereen seudun ammattiopisto Tredussa.

Tampereen Urheiluakatemia kuuluu valtakunnalliseen urheiluakatemiaverkostoon, jonka yhteistoimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitean huippu-urheiluyksikkö. Yli kymmenen vuotta toiminut Tampereen Urheiluakatemia on jäsenmäärillä mitattuna yksi Suomen suurimmista urheiluakatemioista.

Lisätietoa Urheiluakatemiasta:

https://www.tampereenurheiluakatemia.fi/.

Sammon keskuslukio

Sammon keskuslukio on kehittänyt omaa urheilulinjaa jo vuodesta 1986 saakka. Vuonna 1994 lukio sai valtakunnallisen erityistehtävän. Tänä päivänä Sammon keskuslukio on yksi viidestätoista opetusministeriön erityistehtävän saaneesta urheilulukiosta.

Lisätietoa hakemisesta Sammon keskuslukion urheilulinjalle löytyy täältä: http://sammonkeskuslukio.fi/?page_id=323.

Tredu

Urheilun ja opiskelun yhdistäminen on mahdollista myös Tredussa. Urheilijaopiskelijaksi voi hakea kaikille Tredun koulutusaloille. Urheilijat opiskelevat ryhmissä, joissa harjoittelua tuetaan joustavilla opetusjärjestelyillä. Tredun urheilijaopinnot on tarkoitettu vähintään SM-tason kilpaurheilijoille.

Tredun urheilijaopiskelijaksi haluava voi tutkia lisää täällä: https://www.tredu.fi/opiskelu/huippu-urheilu-ja-opiskelu.html.

Varalan Urheiluopisto

Varalan Urheiluopiston Valmennuskeskus kuuluu valtakunnalliseen urheiluakatemiaverkostoon. Varalan Urheiluopiston liikunnanohjauksen perustutkintoon hakemisesta löytyy juttua täältä:

https://varala.fi/liikunnanohjauksen-perustutkinto/.

WhatsApp_Image_2020-02-27_at_11.19.35.jpeg

Varalan Urheiluopiston Tiia Hautala vauhdissa pelaajien kanssa.

25.09.2020Joonas Laurikaisesta B-poikien uusi päävalmentaja
23.09.2020Ilveksen A-pojat jatkavat tutussa komennossa - samaan aikaan taistelu Suomen mestaruudesta käy kuumana
21.09.2020Tyttöjen syysturnaus 2020 -kuvagalleria
18.09.2020Haemme tyttöjen valmennuspäällikköä määräaikaiseen työsuhteeseen
14.09.2020Ilves Fun Tampere 2020 -turnauksen kuvagalleria
14.09.2020Ilveksen ja Fressin yhteistyö jatkuu - Fressi tarjoaa tukea juniorijalkapallolle
08.09.2020Tule valmentajaksi alati kehittyvään futisseuraan!
08.09.2020Paikalliskamppailujen viikko - Ilves/2 kohtaa TPV:n niin naisten kuin miestenkin Kakkosessa
05.09.2020P8-junioriedustusjoukkueen toiminta - Ilveksen pelaajapolun alussa halutaan tuoda pelaajakriteerit esille
30.08.2020Ilves jalkapallon elokuun Kuukauden vapaaehtoinen: Ilona Ivanoff

Siirry arkistoon »