Joni Lehtoselle ja Toni Kalliolle UEFA Pro -lisenssit

03.04.2020

Kallio.jpg

Miesten edustusjoukkueen apuvalmentaja Toni Kallio. 

Poikien talenttivalmentaja, A-poikien ja Ilves/2:n valmennustiimiin kuuluva Joni Lehtonen sekä miesten edustusjoukkueen apuvalmentaja Toni Kallio suorittivat reilun vuoden kestäneen UEFA Pro -kurssin ja saivat lisenssinsä helmikuun lopulla.

Minkälaiset fiilikset kurssin suorittamisesta?

Lehtonen: Kurssi oli melko pitkä ja työläs sisältäen kymmenkunta lähijaksoa. Näistä yksi oli omatoiminen tutustumisjakso ulkomaiseen seuratoimintaan (tanskalainen FC Midtjylland) ja yksi yhdessä tehty reissu U21 EM-kisoihin Italiaan.

Kallio: Päällimmäiset fiilikset tietysti hyvät, että urakka kurssin osalta on ohi, mutta kyllähän tämä maailman tilanne nyt aika paljon vähentää sitä hyvää fiilistä.

Mikä oli kurssin anti, lisenssin saamisen lisäksi tietysti?

Lehtonen: Sisällöllisesti parasta antia oli laadukkaat luennot esimerkiksi fyysisestä harjoittelusta (Adam Owen) ja johtamisesta (Petteri Kilpinen). Omassa valmentamisessa kurssin aikana varmasti kehittyi pelin analysointi, ihan jo siitä syystä, että siihen käytettiin todella paljon aikaa.

Mielenkiintoisen lisän koulutukseen toi Markku Kanervan toimiminen kurssin kouluttajana. Lähijaksoja oli paljon maaotteluiden yhteydessä ja se, että A-maajoukkueen päävalmentaja oli mukana kuulemassa koulutettavien analyysit edellisen illan ottelusta, on varmasti melko ainutlaatuista eurooppalaisessa jalkapallossa.

Kallio: Kurssi sisälsi paljon asioita eri valmennuksen osa-alueilta. Aina käytännön harjoitusten johtamisesta oman valmennustiimin kokoamiseen. Ehkä eniten aikaa käytettiin pelin analysointiin. Käytännössä kaikki Suomen A-maaottelut käytiin tarkasti läpi. Paljon vastustajien scouttausta, pelaajien analysointia ja niin edelleen. Myös viikon mittainen Italian ”leiri” U21 Euroopan-mestaruuskisoihin kului pelejä analysoiden.

Vaikea laittaa mitään tiettyä osa-aluetta parhaaksi anniksi, sillä joka asiasta sai paljon uusia näkökulmia. Johtamiseen ja vuorovaikutukseen liittyvät koulutukset olivat itselle todella mielenkiintoisia ja näihin aiheisiin on tullut syvennyttyä vielä enemmän nyt kurssin jälkeen.

Mitä lisenssin suorittaminen mahdollistaa?

Lehtonen: Pro-lisenssi antaa mahdollisuuden valmentaa vaikka Veikkausliigajoukkuetta, mutta katsotaan mihin tie vie.

Kallio: Lisenssi antaa tietysti mahdollisuuden valmentaa jalkapalloa huipulla ja se on itselläkin se tavoite. Olen edennyt maltillisesti omalla valmentajaurallani eikä kiirettä ole ollut. Jallun (Jarkko Wiss) kanssa on todella antoisaa tehdä työtä ja kasvaa siinä vierellä joka päivä valmentajana. Totta kai halu omasta joukkueesta kasvaa vuosi vuodelta ja sitä kohti tehdään töitä koko ajan.

Onnittelut kaksikolle Pro-lisenssistä!

JLehtonen.jpeg

Joni Lehtonen (oik.) oli toinen UEFA Pro -lisenssin saajista.

20.05.2020Toukokuun Kuukauden vapaaehtoinen - Ville Rytkönen
07.05.2020Ilves jalkapallon Kunnossa Kaiken Ikää -toiminta
06.05.2020Tiedote: Ilves aloittaa pienryhmäharjoittelun junioriedustusjoukkueissa 5.5. alkaen!
28.04.2020Huhtikuun Kuukauden vapaaehtoiset - Tuija Helminen & Tea Lindholm
23.04.2020 10:20Ilves jalkapallon kannatusjäsenten määrä kasvaa koko ajan
16.04.2020Ilves ry mukana ikäihmisten kauppakuljetuksessa
14.04.2020Inside Ilves: Valtteri Kumpuniemi - tyttöjen uusi talenttivalmentaja
03.04.2020Joni Lehtoselle ja Toni Kalliolle UEFA Pro -lisenssit
31.03.2020Koronaepidemian vaikutukset Ilves ry:n jalkapallojaoston toimintaan ja maksuihin
30.03.2020Ilves ry:n yt-neuvottelut

Siirry arkistoon »