Aamuharjoitukset ovat olleet käynnissä muutaman viikon ajan - vetäjiä riittää joka lähtöön

30.06.2020

Aamuharjoittelu1.jpg

Peukusta päätellen aamuharjoittelu maistuu.

Ilveksen aamuharjoitukset ovat pyörineet kesäkuun alkupuolelta lähtien. Aamuharjoitukset tuovat junioreille teknisiä harjoitteita, erilaisen ajan harjoitella ja tietenkin aina mahdollisuuden lisäharjoitteluun.

C- ja D-juniorit treenaavat valmennuspäälliköiden Petri Järvisen ja Jouko Turusen, sekä D-junioreiden akatemiavalmentaja Petri Plymin johdolla. Seuran E- ja F-juniorit taas Jan-Erik Kotkan, Ville Paloposken ja kumppaneiden johdolla.

Ilveksen E-junioreiden päävalmentaja Jan-Erik Kotka kertoi enemmänkin aamuharjoittelusta. ”Maanantaisin treenaavat molemmat ikäluokat, E-ikäluokka, eli 09- ja 10-syntyneet ja sitten F-ikäluokka, eli 11- ja 12-syntyneet. Keskiviikkoisin on E-ikäluokista molemmat ja F-ikäluokasta vain nämä vanhemmat”, Kotka kertoo.

”Meillä on vetäjiä tosi hyvin, itse tosiaan vastaan E-ikäluokasta ja F-ikäluokasta vastaa Paloposken Ville. Maanantaisin on sitten Pakarisen Juha, Kulokorven Jan sekä Kannoston Valtteri täällä. Keskiviikkoisin on muuten sama ryhmä, mutta naisten edustusjoukkueen kapteeni Ojasen Sanni on myös apukoutsina. Ja Valtteri on sitten F-tyttöjen kanssa keskiviikkoisin”.

Haastattelupäivänä myös B-poikien maalivahti Aleksi Harala oli kokeilemassa treenien vetämistä. Hän oli maalivahtivalmentaja Helanderin Jussin apuna. ”Hän saa siinä vähän maalivahtivalmennuksen oppeja”, Kotka sanoo.

”E-ikäluokassa nimiä listoilla on yhteensä noin 45 ja paikalla on aina noin 40 pelaajaa. F-ikäluokassa taas on noin 40 nimeä listoilla ja paikalla treeneissä on aina se suurin piirtein 35 pelaajaa”, hän tietää kertoa.

Aamuharjoittelu7.jpg

Jan-Erik Kotka (taustalla) ja Ville Paloposki (edessä) ohjeistamassa aamutreenaajia.

Miten aamuharjoittelu eroaa ”normaalista” iltaharjoittelusta?

”Onhan niitä eroja, täällä on tosiaan pyritty siihen, että olisi enemmän teknisiä harjoitteita. Välttämättä ei ole niin paljon pelinomaisia juttuja. Pelejä on kyllä, mutta ne on siis sellaisia, missä voidaan käydä näitä teknisiä ja taktisia asioita läpi. Ja pyritään myös treenaamaan silleensä, että tämä ei olisi niin kuormittavaa ja rasittavaa kuin iltaharjoittelut. Niin, että laatu ja opetus olisi täällä keskiössä”, E-junioreiden päävalmentaja sanoo.

Rytmi on tärkeä asia

Joillekin aamu- sekä iltaharjoittelu sopii, mutta ei varmasti kaikille. Kotka on itse sitä mieltä, että systeemi on hyvä. ”Päivärytmi tulee myös aika kivaksi tässä, kun treenit on suhteellisen aikaisin, mutta ei kuitenkaan mihinkään kukonlaulun aikaan. Meilläkin on viikkorytmi nyt rakennettu E:ssä niin, että on kaksi harjoitusta maanantaisin ja keskiviikkoisin. Saadaan ne kaksi hyvää harjoitusta, mutta pelaajille jää sitten niitä vapaapäiviä sinne viikolle”, hän toteaa.

”Tällä on hyvä meininki, useampana vuonna olen ollut mukana, niin koko ajan on kyllä homma kehittynyt. Itselle myös mukava tilanne siinä mielessä, kun on muita valmentajia täällä, niin pääsee keskustelemaan asioista ja vähän tuutoroimaan siinä samalla”, Kotka sanoo ja jatkaa:

”Ville on muuten iltaisin F-poikien kanssa ja Kulo myös, niin täällä valmentajat näkevät myös noita E-ikäluokan poikia, niin he pääsevät näkemään, että mitä asioita kenties pitäisi tehdä tulevaisuudessa. Itsellä se menee taas toisinpäin, pääsen näkemään noita nuorempia poikia, niin pääsen seuraamaan, että missä he menevät nyt ja sitten kun he tulevat vuoden, kahden päästä E-ikäluokkaan, niin tiedän jo paremminkin, että missä mennään”.

Mitä muuta tulee vielä mieleen?

”No siis se on kyllä mukavaa, että yhteistyöseuroista näkee myös porukkaa näissä aamuharjoituksissa. Nyt on E-ikäluokassa neljä poikaa LeKistä täällä. Silleensä oikein mukava tilanne”, Kotka päättää.

Aamuharjoittelija(n) Onni

Ilveksen F-ikäluokasta Onni pääsi kertomaan ajatuksiaan aamuharjoittelusta.

Millaista on treenata näin aamupäivisin?

”Jaksaa mun mielestä paremmin ja on se myös hauskempaa.”

Onko ollut vaikea lähteä treenaamaan aikaisemmin?

”No välillä.”

Mikä on ollut parasta aamuharjoittelussa?

”En tiiä. Kaikki on ollut hauskaa.”

Vaihtuuko kaverit porukasta ilta- ja aamutreenien välillä?

”Ei, se on se aika sama porukka. Vähän vähemmän on kavereita vaan.”

Mutta kavereita riittää?

”Joo.”

Se on usein merkittävä ja jopa ratkaisevakin asia. Kavereita pitää olla.

Aamuharjoittelu5.jpg

Välillä joutuu myös vähän venymään.

02.07.2020Ilves-päivä siirtyy ensi vuoden elokuulle
02.07.2020Maalivahtileirin kuvagalleria
30.06.2020Aamuharjoitukset ovat olleet käynnissä muutaman viikon ajan - vetäjiä riittää joka lähtöön
26.06.2020Ilves jalkapallon kesäkuun Kuukauden vapaaehtoinen - Jari Kalliomäki
18.06.2020Maalivahtileiri Kaupin urheilupuistossa 1.-2. heinäkuuta
20.05.2020Toukokuun Kuukauden vapaaehtoinen - Ville Rytkönen
07.05.2020Ilves jalkapallon Kunnossa Kaiken Ikää -toiminta
06.05.2020Tiedote: Ilves aloittaa pienryhmäharjoittelun junioriedustusjoukkueissa 5.5. alkaen!
28.04.2020Huhtikuun Kuukauden vapaaehtoiset - Tuija Helminen & Tea Lindholm
16.04.2020Ilves ry mukana ikäihmisten kauppakuljetuksessa

Siirry arkistoon »