Ilves jalkapallon heinäkuun Kuukauden vapaaehtoinen - Merja Hakala

22.07.2020

Merja_Heinakuu.jpg

Merja Hakala

Heinäkuun Kuukauden vapaaehtoiseksi valikoitui Merja Hakala! Merja on tuttu kasvo niin Kaukajärven kentältä kuin myös Vuoreksen Ilves-kentän kahviostakin. Haastattelu Merjan kanssa tehtiin tutun Kaukajärven kentän välittömässä läheisyydessä.

Kerro vähän Ilves-vapaaehtoisuudesta?

”Aloitin joukkueenjohtajana Annala/Kaukajärvellä, silloin kun poikani oli joku kymmenen vanha ja hän on nyt viidentoista. Siitä on lähtenyt ura Ilveksessä.

Projektihenkilöksi ryhdyin 2016 ja olen ollut myös yhdyshenkilönä samasta vuodesta lähtien. Juha Soukka (Ilveksen mediaguru) minut suostutteli tähän hommaan. Juhaa voi siis vähän syyttää tästä asiasta. Hän varmaan katsoi, että ’tuossa on aktiivinen ihminen, kannattaa varmaan kysäistä mukaan touhuun’.”

Onko itselläsi kokemusta jalkapallosta?

”Olen pelannut itse aikoinaan sellaisessa seurassa kuin Viialan Peli-Veikot. Pelasin mimmijoukkueessa ja mimmifutis ei kyllä ollut kauhean suosittua vielä silloin.

Pelasin noin 13-16-vuotiaana. En sen tarkemmin muista, mutta toiminta ei silloin ollut ihan näin hienosti organisoitua kuin Ilveksellä on tai ihan ylipäätään, mitä tyttöjalkapallo nykyään on. Vähän oli eri meininkiä.”

Oletko huomannut jonkinlaisia muutoksia Ilveksen vapaaehtoistoiminnassa?

”Ehdottomasti kyllä, toiminta on kehittynyt todella paljon lyhyessä ajassa. Vapaaehtoiset saavat entistä enemmän tukea ja toiminnan rakenne on selkeästi parantunut.

Kun me vapaaehtoiset olemme antaneet jostakin asiasta palautetta, niin se on huomioitu hyvin ja toimintaa on kehitetty tuon palautteen perusteella. Meillä on enemmän koulutuksia, tapahtumia ja infoa jaetaan jatkuvasti. Somekanavat ovat kehittyneet ja Toppari-järjestelmä on tosi hyvä systeemi.

Ilveksen profiili ylipäätään on selkeämpi kuin aiempina vuosina, esimerkiksi kaikilla on yhtenäiset peliasut täällä Futis-Liigassa. Tällä kaudella myös vapaaehtoisten asuissa on nimet, joten kaikki näkevät, kuka olen. Ihmisten on helpompi ottaa kontaktia.”

Perinteinen, miksi kannattaa ehdottomasti lähteä mukaan hommiin?

”Minun mielestäni kannattaa sen takia lähteä mukaan näihin hommiin, kun Ilvekseltä saa hyvän ohjauksen ja tuen tähän vapaaehtoisuuteen. Itselle tämä on tosi antoisaa, näkee lasten tai nuorten harrastavan ja Futis-Liiga mahdollistaa kaikille eri tasoisille pelaajille mahdollisuuden pelata jalkapalloa. Se on erittäin palkitsevaa, kun näkee, miten moni pääsee mukaan harrastamaan melko matalalla kynnyksellä.

Tämän lisäksi vapaaehtoisina ja yleisesti koko Futis-Liigassa on mukana tosi hyvää porukkaa: ihania, aktiivisia ja positiivisia ihmisiä. On hienoa tulla kentän laidalle, kun näkee näitä tuttuja ja vähän tuntemattomimpiakin ihmisiä.”

Ja sinut voi taas nähdä myös Vuoreksen Ilves-kentällä ja kahviossa?

”Kyllä vain ja tervetuloa Vuoreksen uusittuun kahvioon! Toimin siellä projektihenkilönä ja kahviovastaavana. Meitä on useampi kahviovastaava ja kaikkien kesken jaetaan vastuuta, ettei yhden henkilön tarvitse huolehtia aina kaikesta siellä.

Nämä hommat ovat muutenkin niin konkreettisia, niin siitäkin saa paljon itselleen. Oma työni on sellaista, missä vaikutetaan asioihin pitkällä tähtäimellä. Vapaaehtoistyö Ilveksessä taas on sellaista, jossa näkee heti sen konkreettisen tuloksen. Näkee kun porukka pääsee treenaamaan tai sitten siellä kahviossa saa tehdä sämpylöitä ja keittää kahvia ihmisille, se on mukavaa!”

Onnittelut vielä Merjalle!

Kaukajarvi1.jpg

Kaukajärvellä treenasi Merjalle tuttuja alueen D13- ja D12-poikia.

05.08.2020C14-junioreita valittu Huuhkajaturnaukseen - poikien ensimmäinen maajoukkueturnaus
31.07.2020Kaukajärvellä tarjolla lauantaina huipputason juniorijalkapalloa - P13 ja P15 saavat vastaansa HJK:n
29.07.2020Santeri Haarala & Valtteri Hiilloskorpi - pelimiehiä & paluumuuttajia
28.07.2020P05 lännen alueleirit - 15 keltavihreää sai kutsun leirille
28.07.2020Helmariturnaus Eerikkilässä 30.7. - 2.8. - Ilveksestä mukana useampi pelaaja
27.07.2020Ilveksen 09-poikien joukkuepäivä Ensilässä - Futista ja yhdessäoloa hienoissa puitteissa
22.07.2020Ilves jalkapallon heinäkuun Kuukauden vapaaehtoinen - Merja Hakala
16.07.2020Poikain Parhaat käsidesi - tamperelainen firma on tehnyt lahjoituksillaan paljon hyvää
10.07.2020Arto Rastas - huippukokki urheilijan kasvisruokareseptien takaa
08.07.2020Ilves '08-pelaajien haastattelut - nuorten esiinmarssi osa 2

Siirry arkistoon »