Santeri Haarala & Valtteri Hiilloskorpi - pelimiehiä & paluumuuttajia

29.07.2020

santerijavaltteri.jpeg

Ilves/2 on aloittanut kautensa miesten Kakkosen B-lohkossa lähes mykistävään sävyyn. Joukkueen harjoitusrinki on laaja ja pelejä riittää, kun Kakkosen pelien lisäksi pelejä on myös A-nuorten SM-sarjassa. Täksi kaudeksi Ilves/2 sai myös mielekkäitä paluumuuttajia, kun hyökkääjä Santeri Haarala ja laitapuolustaja Valtteri Hiilloskorpi palasivat keltaiseen nuttuun.

Millaisia tyyppejä olette?

Santeri: Mä menin neljävuotiaana Ilveksen Annalan kaupunginosajoukkueeseen, siinä kävin sitten junioripolun ja siitä lopulta Ilves/2:een B-junnujen jälkeen. Tein 17-vuotiaana debyytin edustusjoukkueessa Maarianhaminassa ja siinä meni kaksi vuotta edustusjoukkueessa. Viime kaudella lopulla siirryin sitten Rovaniemelle. Siellä tuli paljon loukkaantumisia, jotka vaivasi oikeastaan pitkin kautta, muun muassa jalat leikattiin. Nyt olen täällä pelannut sitten alkukauden. Alkukausi on mennyt ihan ookoo, joukkueella on mennyt hyvin ja itsellä myös.

Valtteri: Joo, mä oon myös Ilveksen junioriputken käynyt. Muistaakseni 2017 olin TPV:ssä Ilvekseltä yhteistyösopimuksen kautta. Sen jälkeen siirryin Hakaan ja loppukauden olin TamUssa lainalla. Sitten menin armeijaan tammikuusta lähtien ja viime syksynä lähdin Jenkkeihin opiskelemaan yliopistoon ja pelaamaan. Olin siellä nyt tähän koronakevääseen asti ja sitten tulin tietysti tänne. Oli mahtava juttu, että pääsin mukaan tähän hommaan, kun treenit alkoi ja pääsin lopulta myös pelaamaan. Jenkeissä olin Philadelphiassa, opiskelin sellaisessa yliopistossa kuin Drexel University.

Millaiselta elämä ja jalkapallo on vaikuttanut pohjoisessa ja valtameren toisella puolella?

Santeri: No mitä nyt voin Rovaniemestä sanoa, niin aika samanlaistahan se on. Mitä nyt perhe ja kaverit jäi tietysti tänne. Kyllähän sieltäkin sai lisää kavereita ja jalkapallon ympärillähän se elämä pyöri. Aamulla treenit, sitten lounaalle, illalla taas treenaamaan ja se sama kaava pitkälti toistuu.

Valtteri: Tietysti Jenkeissä se on tosi ammattimaista se harjoittelu, olosuhteet on ihan viimeisen päälle ja kilpailu on tosi kovaa. Mutta tietysti, siihen tulee se opiskelu mukaan, minkä olen kyllä itse kokenut pelkäksi plussaksi. Pystyy kasvamaan ihmisenä ja saa vastapainoa futikselle. Futis on mun ykkösjuttu edelleen, mutta siitä opiskelusta saa sellaista pääomaa tulevaisuutta varten. Opiskelen bisnestä ja jatkan siellä taas syksyllä.

Oliko näinkin dominoiva kauden alku yllätys vai oliko se odotettavissa?

Valtteri: Siis kyllähän kuusi voittoa on yllätys. Tai en tiedä yllätyksestä, mutta onhan se tosi hyvä startti. Kun mä olin jo viime kaudella mukana sen puoli kautta, ennen kuin lähdin muualle, niin tiesin, että meillä on tosi hyvä pelitapa ja todella hyviä yksilöitä joukkueessa. Ei tullut yllätyksenä, että ollaan piikissä, mutta puhtaalla pelillä kärjessä on ehkä enemmän mitä osasikaan odottaa.

Entäpä Santerin räväkkä startti: kuusi peliä, kahdeksan maalia ja maalipörssin kärkipaikka. Oliko tavoitteena?

Santeri: Ei se ollut mikään tavoite olla maalipörssin kärjessä, vaan että pelaisin mahdollisimman hyvin ja pystyisin auttamaan joukkuetta omilla suorituksillani. Kyllä mä oon sitä maalintekoa aika paljon hinkannutkin, niin hyvä että se rupeaa nyt sitten näkymään.

Mitä kannattajat eivät välttämättä teistä tiedä?

Santeri: Mulla nyt varmaan sellainen, kun olen vähän myöhäisessä vaiheessa puhjennut kukkaan tai sillä tavalla. Oon kyllä aina tykännyt treenata, mutta esimerkiksi C-junnuissa olin siinä ykkös- ja kakkosjoukkueiden välissä. B:ssä pelasin ensimmäisellä kaudella B:n kolmosdivariakin. B:n vanhempana vuotena sitten pystyin SM-sarjassa todistamaan itselleni ja muille, että olen ihan hyvä pelaaja. En tiedä kuinka moni tätä tietää, mutta se on ehkä sellainen juttu.

 Valtteri: Mitäs tähän nyt heittäisi.

Santeri: Maanantain maraton.

Valtteri: Hah. Viime viikolla, lomaviikon alkuun vetäisin maratonin kaverin kanssa. Siinä oli mun lomaviikon aloitus.

Mikä oli aika?

Valtteri: Ei paljasteta sitä julkisuuteen, mutta sanotaan näin, että maalin päästiin kunnialla.

Se on paljon enemmän kuin monella muulla. 

Ilves/2:n pelin jatkuvat 2. elokuuta paikalliskamppailulla TPV:tä vastaan. Ottelu alkaa Tammelan stadionilla sunnuntaina kello 17. Liput myynnissä osoitteessa www.seamchip.fi/ilvesjalkapallo

27.11.2020Ilves jalkapallo sai Maalipotku ry:ltä 5000 euron koulutustuen - erilaisia koulutuksia seurassa riittää lähes joka lähtöön
24.11.2020Ilves ry, koronatiedote, päivitetty 26.11
24.11.2020Ilves jalkapallon marraskuun Kuukauden vapaaehtoinen - Minna Ahonen
21.11.2020Ilves-kasvatit Kansallisessa Liigassa kaudella 2020 - omat kasvatit olivat vahvasti edustettuna
19.11.2020Uusi kausi on täysillä käynnissä - poikien valmennuspäällikkö Jokke Turunen kertoi uudesta kaudesta
13.11.2020Ilves-kasvatit rynnistivät luvatta ja salaa Veikkausliigan peleihin - kauden aikana miesten edustusjoukkueen riveissä esiintyi jopa 14 keltavihreää kasvattia
09.11.2020Kauden 2020 toimihenkilöpäättäjäisiä vietettiin viikonloppuna - katso palkitut toimihenkilöt sekä valmentajat!
06.11.2020Junioriedustusjoukkueiden kauden 2021 pää- ja vastuuvalmentajat
05.11.2020Anssi Ylinen on valittu tyttöjen uudeksi valmennuspäälliköksi!
05.11.2020Junioriedustuksen kauden 2020 palkitut - tsekkaa koko lista!

Siirry arkistoon »