Uusi kausi on täysillä käynnissä - poikien valmennuspäällikkö Jokke Turunen kertoi uudesta kaudesta

19.11.2020

Pirkkahalli22.jpeg

Kuva 7.-luokkalaisten aamuharjoituksista Pirkkahallilta.

Junioriedustuksen kausi 2021 on lähtenyt jo käyntiin. Poikien valmennuspäällikö Jouko "Jokke" Turunen kertoi hieman uuden kauden käynnistymisestä ja uudistuksista sekä jakoi kiitoksia.

”Kausi on siis täydessä käynnissä nyt kaikissa juniorijoukkueissa ja myös aikuisten joukkueet aloittavat palloharjoittelun joulukuun alussa. Kauden lopussa saatiin vielä upeita uutisia Lauri Ala-Myllymäen siirron muodossa, joka on käytännön esimerkki siitä, miten Ilveksen pelaajapolku toimii Futis-Liigasta junioriedustusjoukkueiden kautta aikuisten edustusjoukkueeseen ja sieltä kansainvälisille kentille asti. Laurin siirto Italiaan ja omien kasvattien suuri määrä ja hienot esitykset Kansallisessa Liigassa sekä Veikkausliigassa varmasti antaa koko seurayhteisön toimijoille suurta ylpeyden aihetta ja uskoa siihen, että valitsemamme toimintatapa toimii.

Isoin valmennuksellinen uudistus täksi kaudeksi on fysiikkavalmennuskonseptin uudistaminen eli jokaiselle ikäluokalle on tullut oma fysioterapeutti, joka vetää fysiikkaharjoitukset ja pitää ikäluokan klinikkaa. Heli Rekimies on tehnyt ison työn syksyn aikana konseptin rakentamisessa ja fysioterapeuttien kouluttamisessa. Suuri kiitos Helille tästä. Fysiikkaharjoittelukonsepti ei ole vielä täydellinen, mutta opimme koko ajan uudesta asiasta lisää ja hienosäädämme toimintaa tarpeen mukaan. Tässä uudistuksessa selkeä tavoite on viedä pelaajien fyysisten ominaisuuksien kehittäminen vielä entistäkin ammattimaisemmalle tasolle.

Valmentajakoulutukseen panostetaan entistä enemmän SVOK (seurayhteisön valmennusosaamisen kehittäjä) Petri Plymin johdolla ja pyritään kouluttamaan enemmän valmentajia Palloliiton koulutuksissa kuin koskaan ennen. Ilves järjestää Petrin johdolla koulutuksia Futisvalmentajan startista UEFA C-tasolle asti. Myös yhteistyöseurojemme tukeminen ja heidän valmentajiensa kouluttaminen on tässä isossa osassa. Valmentajien osaamisen kehittäminen on yksi valitsemiamme painopisteitä ja siihen tullaan panostamaan.

Mainittava asia on myös olosuhteet: meillä on nyt käytössä Kaupin lämmitettävät tekonurmet, Pirkkahalli A- ja C- sekä Jalitsu-halli, joten jalkapallo-olosuhteemme talven ajalle ovat itseasiassa paremmat kuin koskaan ennen. Kauppi tulee antamaan meille mahdollisuuden harjoitella ympäri vuoden osittain ulkona ja tämä takaa meille enemmän kenttätilaa kuin aiemmin eli myöskin halleissa voidaan tarjota väljempiä tiloja osalle joukkueista.

Koronakäytäntöjen suhteen noudatamme viranomaisten ja Palloliiton ohjeita. Toivon, että myös vanhemmat muistavat turvavälit ja kunnioittavat ohjeita tullessaan katsomaan treenejä ja pelejä. Pidetään kaikki säännöistä kiinni, niin saadaan pidettyä jalkapallokausi käynnissä.

Suuri kiitos vielä vapaaehtoisille valmentajille ja toimihenkilöille, jotka muodostavat Ilveksen selkärangan. Vapaaehtoiset toimijat ovat Ilveksen isoin vahvuus nyt ja tulevaisuudessa. Ilman heitä nykyinen toiminnan taso ei olisi mitenkään mahdollista ilman massiivista pelaajamaksujen korottamista.”

05.05.2021Ilves jalkapallon päivitetty koronatilanne (5.5.2021)
04.05.2021 9:00Ilves hakee päätoimista tyttöjen talenttivalmentajaa
29.04.2021 14:10Uusi Ilves-fanituotteiden verkkokauppa on nyt avattu
28.04.2021Ilves jalkapallon päivitetty koronatilanne (28.4.2021)
22.04.2021Ilves jalkapallon huhtikuun Kuukauden vapaaehtoinen on Hilppa Tolonen!
21.04.2021Ilves Futis-Liiga ja BearIT jatkavat yhteistyötään!
14.04.2021Ilves jalkapallon päivitetty koronatilanne (14.4.2021)
13.04.2021Ilves kesäkerho järjestetään Vuoreksessa 7.-24. kesäkuuta
10.04.2021ILVES RY VIETTÄÄ LAUANTAINA 10. HUHTIKUUTA 90-VUOTISSYNTYMÄPÄIVÄÄNSÄ!
09.04.2021Ilves Futis-Liiga sai uudet kotisivut!

Siirry arkistoon »