Hyvänä toisen asteen hakuvaihtoehtona TFA - haastateltavina TFA:ssa mukana olevat Hilkka Koskinen & Sofia Laine

25.02.2021

BS2P2662.jpg

Hilkka Koskinen tutussa treeni- ja pelipaikassa Pirkkahallissa. Kuva: Joope Erkkilä.

Toisen asteen yhteishaku avautui tiistaina 23. helmikuuta ja haku on auki maaliskuun 23. päivään saakka. Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku alkaa maaliskuun 17. päivä. Ilves, Tampereen Urheiluakatemia, Varalan urheiluopisto ja muut sidosryhmät ovat saaneet hyviä, lahjakkaita ja tavoitteellisia urheilijoita mukaan niin Tampereelta kuin ympäri Suomeakin.

Tällä kertaa haastateltavien piinapenkkiin istuivat Tampere Football Academyssä (TFA) toista vuotta mukana olevat Hilkka Koskinen ja Sofia Laine, joka aloitti pelaamisen jo Ilves Futis-Liigassa.

Kaksikko pelasi viime kaudella naisten kakkosjoukkueessa ja alkavalle kaudelle he allekirjoittivat sopimukset edustusjoukkueen kanssa. TFA on auttanut kaksikkoa kehittymään entisestään.

Kerro kuka olet, mitä pelipaikkaa pelaat ja erityisesti missä pelaat?

Hilkka: ”Oon Hilkka Koskinen pelaan laitahyökkääjänä Ilveksen naisten joukkueessa. Aloitin futiksen TPV:ssä ja vaihdoin Ilvekseen vuonna 2015.”

Sofia: ”Olen Sofia Laine ja opiskelen Sammon keskuslukion urheilulinjalla 2. vuotta. Pelaan laitapuolustajaa Ilveksessä. Yhden kesän olen pelannut Ilves Futis-Liigassa.”

Kuinka kauan olet ollut TFA:n ja Tampereen Urheiluakatemian toiminnassa mukana?

H: ”Siitä asti kun TFA perustettiin, eli pari vuotta.”

S: ”Olen ollut TFA:n toiminnassa mukana sen perustamisesta asti eli kaksi vuotta. Tampereen Urheiluakatemian toiminnassa olen ollut mukana 7. luokasta asti.”

Mitä TFA-harjoittelu yhdistettynä muuhun treenaamiseen on tuonut sinulle lisää?

H: ”Koen että TFA harjoittelu on ollut paljon yksilöllisempää. Valmennus on yksilöllisempää ja valmentajilta saa hyviä ja tarkkoja ohjeita omien kehityskohteiden parantamiseen. Testitulokset on parantunut hyvän fysiikkaharjoittelun ansiosta ja koen, että olen ottanut viime kauden aikana isoja steppejä eteenpäin.”

S: ”TFA-harjoittelu on tuonut enemmän laadukkaita reenejä.”

Miten kuvailisit TFA-toimintaa omin sanoin, mitä se varsinaisesti on?

H: ”TFA:n tarkoitus on auttaa pelaajia kehittymään kokonaisvaltaisesti ja tehdä arjesta sujuvaa. Treenit pyritään aikatauluttamaan niin, että illalla olisi aikaa muullekin elämälle.”

Mitä kaikkia aputoimintoja TFA-toiminnasta saa?

H: ”Lajivalmennuksen lisäksi on psyykkistä valmennusta, ravintovalmennusta, fysiikkavalmennusta ja oikeastaan kaikkiin ongelmiin saa apua. Testejä on säännöllisesti, joten näkee aina, että missä mennään ja mitä fyysisiä ominaisuuksia pitäisi kehittää. On myös säännöllisiä terveystarkastuksia urheilulääkäriasemalla.”

S: ”TFA-toiminnasta saa hyvien reenien lisäksi monipuolisesti tukipalveluita, joista ehkä yleisimpiä ovat muun muassa fysiikkavalmennus, ravintovalmennus, psyykkinen valmennus ja lääkäripalvelut.”

Mikä on kaikkein parasta TFA-toiminnassa?

H: ”Toiminta on monipuolista ja laadukasta sekä treenit saa yhdistettyä hyvin koulun kanssa. Koen että treenien ja arjen yhdistäminen on ollut helpompaa TFA:n kanssa.”

S: ”Toiminnassa parasta on ollut fysiikkavalmentaja Tiia Hautalan (Varalan urheiluopisto) nopeus- ja voimaharjoittelu, joissa koen kehittyneeni paljon.”

Miksi uusien opiskelijoiden kannattaisi tulla juuri Tampereelle mukaan akatemiatoimintaan?

H: ”Tampereella on hyvät olosuhteet sekä tarpeeksi tasokas ympäristö kehittyä. Treenit ja koulun pystyy yhdistämään hyvin ainakin urheilulukiossa. TFA:n treeneissä on aina hyvä tekemisen meininki ja pelaajien kesken on tarpeeksi kilpailua pelipaikoista.”

S: ”Uusien opiskelijoiden kannattaisi tulla Tampereelle mukaan akatemiatoimintaan, jos haluaa lisää mahdollisuuksia kehittää itseään pelaajana sekä päästä eteenpäin.”

(Juttu jatkuu kuvan jälkeen.)

BS2P2520.jpg

Naisten edustusjoukkueen sopimuspelaaja Sofia Laine on mukana TFA:ssa. Kuva: Joope Erkkilä.

Haku on auki!

Toisen asteen yhteishaku on auki parhaillaan. Haku on käynnissä 23. maalikuuta saakka. Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku puolestaan aukeaa 17. päivä maaliskuuta ja on auki maaliskuun loppuun saakka. Hakea voi ja lisätietoa löytyy osoitteesta: opintopolku.fi/wp/fi/.

Lisätietoja TFA:sta voi tiedustella TFA:n toiminnasta vastaavalta Valtteri Kumpuniemeltävaltteri.kumpunimi@ilves.fi, 040 4812464.

Tärkeitä linkkejä:

Varalan urheiluopiston jutun Vaasasta Tampereelle opiskelemaan ja pelaamaan muuttaneesta Elli Näsmanista voi puolestaan lukea täältä: tampereenurheiluakatemia.fi/valtakunnallinen-toisen-asteen-yhteishaku-on-auki-tyytyvaisia-urheilun-ja-opiskelun-yhdistajia-loytyy-ainakin-tampere-football-academyn-pelaajista/.

Valtakunnallinen toisen asteen haku on käynnissä -uutinen (23.2.2021): ilvesjalkapallo.fi/uutiset.html?193150.

Tampereen Urheiluakatemia: tampereenurheiluakatemia.fi/.

Tampereen seudun ammattiopisto – Tredu: tredu.fi/hae-opiskelemaan/urheilu-ja-opiskelu.html.stx.

Sammon keskuslukio: tampere.fi/varhaiskasvatus-ja-koulutus/lukiokoulutus/sammon-keskuslukio.html.

Korkeakoulujen kevään toinen yhteishaku (17.3. – 31.3.2021): opintopolku.fi/wp/opo/korkeakoulujen-haku/korkeakoulujen-yhteishaut-2021/.

14.04.2021Ilves jalkapallon päivitetty koronatilanne (14.4.2021)
13.04.2021Ilves kesäkerho järjestetään Vuoreksessa 7.-24. kesäkuuta
10.04.2021ILVES RY VIETTÄÄ LAUANTAINA 10. HUHTIKUUTA 90-VUOTISSYNTYMÄPÄIVÄÄNSÄ!
09.04.2021Ilves Futis-Liiga sai uudet kotisivut!
06.04.2021Seuran juhlavuoden ja kevään 2021 Ilves Murisee on julkaistu!
31.03.2021Ilves jalkapallon päivitetty koronatilanne (31.3.2021)
30.03.2021Ilves jalkapallon maaliskuun Kuukauden vapaaehtoinen on Niina Yrjölä!
29.03.2021Intersport Koskikeskus toimittaa edelleen keltavihreät adidas-tuotteet
24.03.2021Ilves jalkapallon päivitetty koronatilanne (24.3.2021)
23.03.2021Yhdistä urheilu ja korkeakouluopiskelut Suomen parhaassa ympäristössä Tampereella

Siirry arkistoon »